Hoppa till sidans innehåll

Movenius vinnare av europacupen i La Clusaz

05 FEB 2022 17:08
Efter att ha missat slopestyletävlingarna tidigare i veckan var det en revanschlysten Oliver Movenius som ställde upp i fredagens Europa Cup tävling i La Clusaz och tog hem segern!
  • Uppdaterad: 05 FEB 2022 17:08

Efter den svenska succén i torsdagens slopestyletävlingar med 4 stycken topp 5 placeringar var förväntningarna höga inför fredagens Big Air-tävling. Från åkarna fanns det dock blandade känslor kring hoppet som tävlingen skulle genomföras i. Till skillnad från slopestyletävlingarna som avgjordes uppe på berget, avgjordes Big Air-tävlingarna nämligen nere i byn vid bergets fot.

 

Calle Sköld som är tränare för utvecklingslandslaget menar att det krävs bättre hopp på den här tävlingsnivån:
- Arrangörerna har lagt ner mycket jobb för att få till en publikvänlig tävling nere i byn, men tyvärr tycker jag inte att hoppet håller måttet för tävlingar på den här nivån. I slopestylen så fick vi se åkare göra både 1440 och 1620 men i Big Airen var alla åkare tvugna plocka ner svårighetsgraden på sina trick.

Någon som dock lyckades tacklade förutsättningarna för tävlingen på ett bra sätt var Oliver Movenius, som i kvalet kom trea i sitt heat och säkrade sin finalplats.
Tyvärr fick Oliver inte sällskap av någon mer svensk till finalen efter att varken Melvin Morén, Martin Nordqvist, Felix Bjuredahl och Axel Burmansson lyckats ta sig vidare till final i herrarnas kval.
Tuva Skanderby valde efter att ha kört träningen att avstå tävlingen då hon kände att det var för stor skaderisk att köra de trick hon vill göra i en Big Air-tävling.

I finalen var det en revanschlysten Oliver som stod på start och efter att ha landat både sitt första och andra åk så ledde han finalen inför tredje och sista åket. Det blev en riktigt spännande avslutning på Big Air-finalen, men efter att alla åk var gjorda stod det klart att Oliver tagit hem sin första Europacup vinst.

 

Oliver Movenius var riktigt peppad över att få tävla efter att ha varit tvungen att stå över slopestylen:
- Efter att ha fått stå över slopestyletävlingen på grund av min krasch såg jag fram emot att få tävla i Big Airen, trots att hoppet var ganska litet.

Efter en riktigt bra start på Europacupen ser han fram emot kommande tävlingar:
- Jag är riktigt taggat på kommande tävlingar. Det var skönt att få en bekräftelse på att jag åker tillräckligt bra för att kunna placera mig bra på de här tävlingarna!

 

Resultat Damer:
1. Muriel Mohr - GER
2. Lou Barin - FRA
3. Amelie Cancel - FRA
DNS, Tuva Skanderby - SWE - UHSK

 

Resultat Herrar:
1. Oliver Movenius – SWE - RISK
2. Adrien Vaudaux - SUI
3. Kaditane Gomis - FRA

24. Melvin Morén - Sälens IF
25. Axel Burmansson - Sälens IF
42. Martin Nordqvist - RISK
43. Felix Bjuredahl - Sälens IF

Skribent: Max Månsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info