Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Bernstål Oliver Movenius, RISK, blev bäste svensk i Hemavan.

Oliver Movenius vinner SST i Hemavan

25 JAN 2022 16:10
Oliver Movenius blev bäste svensk under Swedish Slopestyle Tours andra deltävling. Som bäste svensk vann han också Svenska Spels Hejapris där Oliver Movenius och hemmaklubben Riksgränsen snowboard- och skidklubb (RISK) delar på 10 000 kronor.
  • Skapad: 25 JAN 2022 16:10

Den andra deltävlingen i Swedish Slopestyle Tour (SST) arrangerades i Hemavan under lördagen. Tävlingen var egentligen planerad att köras på söndagen men väderprognosen gjorde att man valde att köra på lördagskvällen istället.

– Vi tog kontakt med alla anmäla på fredag eftermiddag för att kolla om alla redan var på plats på lördagen, och de var dem och de tyckte att det lät som en bra idé. De hade också sett prognosen och var lite rädda för att det kanske skulle ställas in annars, säger Max Månsson, projektledare för Swedish Slopestyle Tour.

Under lamporna i parken i Hemavan blev Oliver Movenius bäste svensk. Banan passade honom och åkningen var felfri.

– Jag fick ner två åk som jag är nöjd med, allt gick liksom som jag hade planerat, det gick faktiskt jättebra. Det var en rolig tävling, coursen var jättebra och passade mig ganska bra, säger Oliver Movenius.

220122-500-SST-Hemavan-DANIEL-BERNSTÅL.jpg
Nivån på skidåkningen under SST i Hemavan var hög. Foto: Daniel Bernstål

I den första deltävlingen av SST var det RISK-åkaren Martin Nordqvist som tog hem segern. I och med Oliver Movenius insats i Hemavan betyder det att Riksgränsen snowboard- och skidklubb får ta del av Svenska Spels Hejapris för andra tävlingen i rad. Hejapriset består av 10 000 kronor där hälften är tävlings- och träningsbidrag till åkaren och andra hälften går till deras klubb för att gynna gräsrotsverksamheten. För Oliver Movenius betyder det mycket att kunna ge tillbaka till hemmaklubben.

– Det är klart att klubben har betytt mycket. De har ju hjälpt till, fixat på tävlingar och fått ut ens namn. Det var väl för att man började åka i RISK som man blev så pass duktig, säger han.

Han hoppas att pengarna kommer gå till att hjälpa andra åkare som ska ut på tävling.

– Jag hoppas att klubben sparar pengarna och använder dem när någon från klubben ska ut på resor eller någonting, så finns det lite pengar till transport och sånt, säger Oliver Movenius.

Även de prispengar som han själv tar del av kommer gå till just resor.   

– Jag kommer använda dem till tävlingar, pengarna hjälper när man ska åka iväg på resor.

Att Svensks Spel har gått in och sponsrar Swedish Slopestyle Tour har enligt Oliver Movenius gjort att nivån på tävlingen har höjts. Och det är inte bara bäste svensk i varje deltävling som vinner prispengar. Totalvinnarna av SST får 15 000 kronor var i prispengar som går direkt till åkaren.

– Det är alltid kul att få tävla men det blir lite mer prestige nu när det är prispengar i också. Man märker på de här två tävlingarna som vi har haft att det har varit högre konkurrens än vad det vanligtvis har varit, säger Oliver Movenius.

Med tredjeplatsen från första tävlingen på hemmaplan i Kiruna och topplaceringen här i Hemavan har Oliver Movenius goda chanser på totalen. Det kommer bli en extra spännande säsong där nästa tävling avgörs den 12 februari i Kläppen.  

LÄS MER: Fullständig resultatlista från alla klasser under helgen.

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info