Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Äntligen är Progsessions tjejcamp tillbaka.

Äntligen dags för Progsession Camp

04 APR 2022 22:13
Äntligen är Progsession Camp tillbaka! Den 6–8 april kommer närmare 50 freeski- och snowboardtjejer samlas i Funäsparken för att shredda tillsammans. Den tidigare landslagsåkaren, Emma Dahlström, är en av hela fem coacher som kommer vara på plats.
  • Skapad: 04 APR 2022 22:13

De har äntligen blivit dags att återigen samla freeski- och snowboardtjejer från hela Sverige. Den 6–8 april arrangeras Progsession Camp i Funäsdalen och parken kommer fyllas med peppade tjejer. Efterfrågan har varit enormt stor och redan innan information om lägret var släppt blev alla platser uppbokade. Under tre dagar kommer rekordmånga deltagare på närmare 50 freeski- och snowboardtjejer inspirera varandra och utvecklas tillsammans. 

– Det märks att både vi och tjejerna har längtat efter att få samlas igen, säger Marina Minetti, projektledare Progsession. 

Progsession Camp inleds på onsdagskvällen och därefter väntar två dagar av gemensam shred i parken. Den tidigare landslagsåkaren och X-gamesmedaljören Emma Dahlström kommer vara på plats som coach för freeskitjejerna. För tjejerna på bräda kommer Jonas Wihelmson, Sebbe Landmark, Markus Rehn och Samuel Gomér sprida åkglädje och komma med tips för att utvecklas som snowboardåkare. 

Efter en heldag i backen väntar gemensamt kvällshäng där tjejerna bland annat kommer få svara på en enkät från Burton. Detta för att de själva ska få berätta vad som behövs för att få ännu fler tjejer till sporten och driva utvecklingen framåt. En av kvällarna kommer även en workshop i ”Safe Shred” att genomföras. 

Campet blir ett perfekt sätt att avrunda säsongen på och även börja blicka framåt mot nästa. 

– På grund av pandemin har vi inte kunnat arrangera camp på två år. Därför blir det här en bra plats för oss att se var nivån på åkningen ligger. För det är inte bara antalet tjejer som har ökat, nivån på åkningen har också blivit bättre, säger Marina Minetti, projektledare Progsession. 

Både en fotograf och filmare kommer vara med för att fånga all pepp och glädje på bild. Tack vare sponsorerna Svenska Spel, Burton, Eivy och Bauhaus kommer deltagarna även få grymma goodiebags. Campet avslutas sedan med att Svenska Spels Hejapris delas ut till en åkare som under hela säsongen har visat på utveckling, åkglädje och peppat andra. 

När lägret är slut väntar sedan finalen av Swedish Slopestyle Tour och Swedish Snowboard Series i samma park. Campet är med andra ord en perfekt uppladdning inför säsongens sista tävling. 

Lokal Ride Day i Funäsparken  

För de som inte fick en plats på Progsession Camp kommer förra vårens succé tillbaka. Redan på onsdagen den 6 april arrangeras nämligen en lokal Ride Day för byns lokala snowboardtjejer. 

Ingen föranmälan krävs. Vi ses kl.13.00 i parken för att under tre timmar åka tillsammans och ha roligt. Alla åldrar är välkomna, hoppas vi ses där! 

SSS-HEMAVAN-TJEJER-.jpg
Efter campet avgörs säsongens sista tävling av SSS och SST i Funäsparken. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info