Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Eriksson Freeskiåkarna Henrik Harlaut, Jesper Tjäder, Hugo Burvall och Oliwer Magnusson.

Folkkära freeskiåkare har flest följare i sociala medier

18 FEB 2022 09:37
OS i Peking 2022 går in på sluttampen och Svenska Skidförbundets åkare har hittills skördat medaljer och framgångar. Men vilka idrottare i den svenska OS-truppen har egentligen flest följare? Jo, freeskiåkarna såklart!
  • Uppdaterad: 03 MAR 2022 17:21

OS i Peking 2022 är inte över än men det står reda klart att Sverige gör sitt bästa mästerskap någonsin. Den svenska OS-truppen har hittills tagit 15 medaljer, vilket är tangerat rekord med OS i Sotji 2014. Men denna gång har vi kammat hem fler medaljer av den allra ädlaste valören än senast det begav sig. Men om vi ser bortom medaljer och resultat, vilka idrottare är egentligen populärast i den svenska OS-truppen? Jo, freeskiåkarna såklart. 

Okej, helt bortom medaljerna ska vi självklart inte kolla. Freeskilandslaget har under OS tagit hem två medaljer på två möjliga tävlingar. Hundraprocentig utdelning skulle man med andra ord kunna kalla det. Jesper Tjäder och Henrik Harlaut visade att ”gammal är äldst” när de, i sitt tredje raka OS, äntligen fick hänga varsin bronsmedalj runt halsen.

Det är kanske därför heller ingen slump att det är just dessa två som toppar listan över flest följare i sociala medier. Sett till antal följare på Instagram är Jesper Tjäder och Henrik Harlaut de två som har överlägset störst räckvidd i hela den svenska OS-truppen.

Rekatochklart har gått igenom de svenska olympiernas Instagram-konton där freeskiåkaren Jesper Tjäder är den idrottare med störst följarskara. Han toppar listan tätt före lagkamraten Henrik Harlaut. Både Jesper och Henrik har strax över 300 000 följare var vilket är över 80 000 fler än trean på listan, Charlotte Kalla, längdskidor.

På Instagram delar de med sig av spektakulära trick som ingen trodde var möjliga, klipp från dagar i parken och vardagen som professionell skidåkare på högsta nivå. Bevisligen något som går hem hos de flesta.

Vill även du lära känna de populära svenska freeskiåkarna? Se till att följa freeskilandslaget på YouTube!

Där bjuder de på ”behind the scenes” från OS, världscuptävlingar och träning. Hör deras nervössnack innan kval, se peppen efter ett perfekt åk och vad de gör i väntan på att få åka upp till backen.

220217-OS-bigair-final-YT.jpgFölj med det svenska freeskilandslaget bakom kulisserna på YouTube. Foto: Kristofer Fahlgren.   

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info