Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Bernstål Jesper Tjäder och Estrid Fahlén vann lagtävlingen The Flip.

Jesper och Estrid segrare i succétävlingen The Flip

02 APR 2022 23:00
The Flip bjöd på show och blev både en publiksuccé och storfavorit bland åkarna. I slopestyletävlingen med mixade lag utgjorde Jesper Tjäder och Estrid Fahlén en perfekt duo, tillsammans tog de hem segern och Svenska Spels Hejapris på 20 000 kronor.
  • Skapad: 02 APR 2022 23:00

Andra dagen på SM i Kläppen bjöd på en riktigt show när slopestyletävlingen The Flip avgjordes. The Flip är tävlingen där tjejer och killar för första gången tävlade tillsammans som lag. Under 20 minuter fick paren göra så många åk de hann där kreativitet, samarbete och synkronisering stod i fokus.

The Flip blev både en publiksuccé och storfavorit bland åkarna som bjöd på unika trick vi aldrig sett tidigare. Jesper Tjäder och Estrid Fahlén utgjorde en perfekt duo och tillsammans plockade de hem segern bland alla freeskilag.

– Det var superkul! Det är ett jättebra koncept för man blir så peppad. När man är ett lag tänker man att man måste göra något fett tillsammans och speciellt nu när vi är en kille och en tjej. Och så får man träffa nytt folk som man får shredda med, säger Jesper Tjäder.

Jesper och Estrid visade både upp synkroniserade åk där de gjorde samma trick och unikt samarbete genom att exempelvis göra high five samtidigt som en backflip.

– Jesper hade lite idéer och jag bara log och nickade. Det var verkligen skitkul, roligast på hela SM. Jag tänkte inte att vi skulle vinna, vi ville bara köra och ha kul, sen att få vinna var verkligen jättekul, säger Estrid Fahlén.  

220401-SM-the-flip-estrid-jesper-500-DANIEL-BERNSTÅL.jpg
Estrid och Jesper visade upp kreativitet i slopestylebanan. Foto: Daniel Bernstål. 

The Flip arrangerades i samarbete med Svenska Spel som också bidrog med 10 000 kronor var till det vinnande laget. Med tanke på vilken succé lagtävlingen blev var det förhoppningsvis inte sista gången som tjejer och killar tävlar tillsammans.

– Det känns både viktigt och roligt att göra detta tillsammans med svensk snowboard och freeskiing. Tillsammans lyfter vi kvinnliga åkare och deras communities och därmed hoppas vi att The Flip bidrar till inspiration och pepp till att fler tjejer börjar åka snowboard/freeski. Tävlingen blev unik och jag hoppas att det inspirerade andra idrotter att ta efter, säger Linn Rydstedt sponsringsprojektledare på Svenska Spel. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info