Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Johanna Sellman på pallen i Europacupdebuten.

Johanna Sellman tvåa i Europacupdebuten

28 FEB 2022 11:56
Under helgens Europacuptävling i big air tog Johanna Sellman, UKSK, hem andra platsen i big air. Tävlingen i Götschen, Tyskland, var hennes debut i internationella sammanhang och nu är hon peppad på fler tävlingar utomlands.
  • Skapad: 28 FEB 2022 11:56

I helgen avgjordes Europacupen i både freeski och snowboard i Tyska Götschen. Johanna Sellan, UHSK, var ensam svensk freeskiåkare på start men med sig hade hon ett helt gäng snowboardåkare. Tillsammans peppade de fram varandra till fina resultat.

­– Det var ett jätteskönt gäng. En av de som jag bor med i Kläppen var med, min chef på jobbet och en tjej som går i skolan i Umeå där jag är ifrån. Så det var nice vibe och det var kul, säger Johanna Sellman. 

Europacuptävlingen var inte bara hennes första internationella tävling, det var också en va de första gångerna som hon tävlade i big air.

– Jag tyckte att det kändes skönt, särskilt eftersom det var första Europacupen. Det var jättekul att få prova big air, det är skönt att slippa tänka på ett helt åk när man är nervös. Att bara ha ett eller två trick i huvudet istället för ett helt åk, säger Johanna Sellman.

Precis som i en världscupfinal så var det de två bästa olika tricken av tre som räknades. Johanna Sellman landade båda sin trick och slutade på en andraplats. Pallplatsen gav både mersmak och var ett kvitto på att hon är på rätt väg.

– Det kändes som att det var väldigt jämn nivå, jag och hon som kom etta gjorde samma trick och det kändes som att om jag bara hade kunnat ta en annan grab eller något sånt så hade jag kunnat komma etta. Så nu vet jag vad jag vill träna på och det känns ju skönt, säger hon.

Europacupdebuten är avklarad och med en pallplats i bagaget är hon peppad på fler tävlingar med internationellt motstånd.

­– Man var ju lite orolig att man skulle komma dit och tänka att man inte hade något där att göra. Men det var jättekul att tävla utomlands och vi har redan planerat att åka till Europacupen i Stubai. Jag är absolut peppad på att köra mer men behöver lite mer träning, säger Johanna.

Träning är precis vad som väntar här näst och vad passar då bättre än att jobba i parken i Kläppen.

– Nu tänker jag köra de nationella tävlingarna i Järvsö och Funäsdalen. Sen dagen efter vi stänger här i Kläppen så blir det att fara till Österrike på den Europacuptävlingen, säger Johanna Sellman.

Swedish Slopestyle Tour i Järvsö avgörs den 20 mars. Där kommer Johanna Sellman och de andra deltagarna att fortsätta kämpa om totalsegern i touren.

Resultat Europacupen Götschen big air 

Damer

1) Mabel Ashburn, AUS
2) Johanna Sellaman  

Herrar

1) Simon Leitner, ITA
2) Rene Monteleone, ITA
3) Noah Schallert, AUT

LÄS MER: Fullständig resultatlista och kalender. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info