Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ruedi Flück Oliver Movenius tog sin andra seger på Europacupen den här säsongen.

Oliver Movenius andra seger på Europacupen

22 FEB 2022 08:00
När Europacupen i helgen gästade Davos, Schweiz tog Oliver Movenius sin andra seger för säsongen. Med två vinster i bagaget har han siktet inställt på seger i totalcupen. Även Axel Burmansson och Martin Nordqvist tävlade i Davos med fina resultat.
  • Skapad: 22 FEB 2022 08:00

Det är inte bara på OS och i världscupen som våra svenska freeskiåkare levererar toppresultat. Oliver Movenius, RISK, håller den svenska fanan i topp på Europacupen. När big air-tävlingen i Davos avgjordes i helgen fick han kliva högst upp på pallen för andra gången den här säsongen.

Förutsättningarna för Europacupen i Davos förändrades under dagen. Tanken var att genomföra både kval och final på samma dag. Men tyvärr var det många som krascha de rätt illa under kvalet och programmet blev därför försenat. När kvalet sen var avklarat togs beslutet att ställa in finalen och gå på resultatet från kvalet. Högst poäng med sig från kvalet hade Oliver Movenius som i och med det tog hem andra segern i big air på Europacupen den här säsongen.

– För mig var det lugnt att finalen ställdes in. Med det är klart att det var tråkigt att inte kunna köra finalen. Det kändes som om jag hade kunnat vinna även i finalen med två åk, säger Oliver Movenius.

Big air-hoppet passade Oliver Movenius och redan i första hoppet ställde han ner vinnaråket.

– Jag hade en bra känsla och hoppet passade mig och mina trick ganska bra. Jag körde första kvalåket och landade det helt perfekt och då var det som klart. Att landa första kvalåket är det skönaste, säger han.  

Med två segrar i bagaget ligger han bra till i totala Europacupen, där målet är att ta hem segern.

– Jag ska köra klart touren för jag vill vinna den. Nu efter Davos tror jag att jag ligger ganska bra till, säger Oliver Movenius.

Men innan Oliver Movenius nästa stopp på Europacupen väntar ett några dagar hemma.

– Jag åker hem på torsdag för att träna och åka lite hemma. Jag har inte varit hemma någonting sen touren började, så det ska bli skönt, säger han.

Vissa delar av freeski- och snowboardgänget kommer köra Europacupen i Götschen, Tyskland, nu till veckan. Den 17 – 20 mars är det sedan Laax som står som värd. Det kommer bli en spännande avslutning på touren där Oliver Movenius är med och tampas om totaltiteln.  

Resultat Europacupen Davos big air

Herrar 

1) Oliver Movenius, RISK
2) Julius Forer, AUT
3) Kilian Erik Morone, ITA
22) Axel Burmansson, Sälens IF
38) Martin Nordqvist, RISK

Damer

1) Amelie Bigler, SUI
2) Victoire Tillier, FRA 
3) Muriel Mohr, GER

LÄS MER: Fullständig resultatlista och kalender. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info