Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Carlson Almqvist/Skistar Jesper Tjäder i SkiStar SummerSki Hammarbybacken.

Premiär för sommarskidbacke – park designad av Jesper Tjäder

05 SEP 2022 22:31
Onsdagen den 7 september öppnar Sveriges första sommarskidbacke, SkiStar SummerSki, i Hammarbybacken. Jesper Tjäder har designat en sommarvariant av SkiStar Snow Park med ett tiotal features såsom rails och boxar.
  • Skapad: 05 SEP 2022 22:31

Hammarbybacken i Stockholm blir Sveriges första sommarskidbacke. 9000 kvadratmeter artificiellt gräs gör det möjligt att åka med samma utrustning som på vintern. I backen finns en sommarvariant av SkiStar Snow Park som designats av landslagsåkaren och OS-medaljören Jesper Tjäder. Ett tiotal lekfulla features, så som rails och boxar, gör det möjligt för åkare på alla nivåer att ta sig an parken.

Som ny ambassadör för SkiStar kommer Jesper Tjäder utveckla SkiStar Snow Parks under märket ”SkiStar Snow Park by Jesper Tjäder” på fjälldestinationer för alla åldrar och nivåer.

– Det är en dröm att få vara med och bidra till att fler upptäcker glädjen, gemenskapen och magin med skidåkning och inte minst möjligheterna i en Snow Park, där jag själv började min karriär och fortfarande trivs som allra bäst. Jag hoppas att mitt samarbete med SkiStar ska få fler att känna sig välkomna och upptäcka hur roligt det är, både för stora och små oavsett vilken nivå man är på, att umgås och utveckla sin parkåkning tillsammans i SkiStars parker, säger Jesper Tjäder.

Premiär 7 september 

SummerSki i Hammarbybacken öppnar onsdagen den 7 september. Klockan 13.00 kommer alpinåkaren Kristoffer Jakobsen göra de första officiella svängarna i backen. Från klockan 14.00 är backen sedan öppen för allmänheten. 

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info