Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Bernstål Freeskiåkaren Oliwer Magnusson.

Siretorp och Tärna IK Fjällvinden vinnare av Parklyftet

11 APR 2022 13:34
Av en hel drös med ansökningar från hela landet har nu två vinnare av Parklyftet utsetts. Siretorp och Tänka IK Fjällvinden är de lyckliga föreningarna som får ta del av en shapespade, en box/rail och en plats på SSF:s kurs i parkbyggnation.
  • Skapad: 11 APR 2022 13:34

Parklyftet är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, Bauhaus och Scandinavian Rails för att lyfta den lilla föreningen, loka hemmabacken eller dig och ditt parkcrew. Under vintern har en hel drös med ansökningar från hela landet skickats in och vi vill rikta ett stort tack till alla föreningar som har visat intresse.  

– Det har varit otroligt inspirerande att se alla föreningars driv, engagemang och idéer för att utvecklas. Tillsammans med er ser framtiden för freeski- och snowboardåkning ljus ut, säger Stefan Karlsson, sportchef snowboard och freeski.  

Juryn har äntligen utsett två lyckliga vinnare som får ta del av en shapespade, en box/rail och en plats på Svenska Skidförbundets utbildning i parkbyggnation under hösten. Vinnarna av Parklyftet är Siretorp och Tärna IK Fjällvinden! 

Siretorp är den lilla föreningen i Blekingen som själva driver både anläggningen, tillhörande café och träningar för barn- och ungdomar. 

– Det är jätteroligt att vår lilla förening har vunnit. Vi är en ideell förening där vi jobbar och sliter så det är roligt att få uppskattning för det, säger Emma Vestermark, Siretorp. 

För några år sedan var intresset för freeski- och snowboardåkning i Siretorp inte särskilt stort. Men efter flera år av slit har de äntligen fått resultat och fler och fler barn och ungdomar kommer till backen. Tack vare Parklyftet hoppas Emma Vestermark att de kan bli ännu fler. 

 – Det är så roligt att barnen har upptäckt att det är så himla kul att åka och hänga i backen. Att vinna Parklyftet känns jätteroligt för då kan vi utvecklas med barnen och hjälpa dem att få bra grejer. Då tror jag att det kommer spridas ännu mer, säger hon.  

Tärna IK Fjällvinden är föreningen som genom åren fostrat flera framgångsrika alpinåkare. Nu vill de även ge freeski- och snowboardåkarna samma förutsättningar att utvecklas. 

– Det är väldigt roligt att få vinna och sen tänker jag att det framförallt är motivationshöjande för ungdomarna men även för tränare och föräldrar som engagerar sig. Att känna att man får en puff i rätt riktning, säger Emma Franz, Tärna IK Fjällvinden. 

Intresset för freeski- och snowboardåkning i Tärnaby växer snabbt och utan en park i hemmabacken har klubben svårt att möta åkarnas behov. Med Parklyftet vill de satsa på att bygga en riktigt park i, och tillsammans med, anläggningen Tärnaby Alpint. 

– Ett problem är att anläggningen Tärnaby Alpint inte har någon park egentligen. Med utbildning till hösten som vi vann hade det optimala varit om en av oss från klubben går utbildningen men att vi sen också får med oss någon anställd från Tärnaby Alpint, så att vi har två som går utbildningen. För då kan vi se till att vi gör det här lite större och kanske får en park att räkna med, säger Emma Franz, Tärna IF Fjällvinden. 

Det ska bli både roligt och spännande att se vad Parklyftet kommer göra för Siretorp och Tärna IK Fjällvinden. 

ssf_parklyftet_245.jpg

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info