Hoppa till sidans innehåll
Foto: Svenska Spel Jennie-Lee Burmansson är en av tjejerna i kampanjen.

Svenska Spels guide till grymma kvinnliga freeskiåkare

24 MAR 2022 12:08
Letar du efter fler grymma freeski- och snowboardtjejer att följa och inspireras av på Instagram? Svenska Spel lanserar nu ”The Flip” som är en tre veckor lång kampanj med fokus på att lyfta våra svenska, kvinnliga freeski- och snowboardåkare.
  • Skapad: 24 MAR 2022 12:08

”The Flip” är ett jämställdhetsinitiativ med fokus på kvinnliga åkare och deras communities. Svenska Spel vill tillsammans med Freeskiing Team Sweden lyfta dessa grymma tjejer!

– Initiativet är det första i sitt slag och är både viktigt och inspirerande. Det finns otroligt många duktiga, kvinnliga åkare därute som förtjänar att uppmärksammas, säger Linn Rydstedt, projektledare på Svenska Spel.

Välkända ansikten inom både snowboard och freeski är med och sprider The Flip i sina sociala kanaler. Snowboardåkare som Sven Thorgren, Niklas Matsson, Kajsa Silow och, Louise Nordström, samt stora namn inom freeski som Henrik Harlaut, Oliwer Magnusson, Emma Dahlström, Jennie-Lee Burmansson och Evelina Nilsson är alla med och sprider initiativet. Sammanlagt har de närmare 700 000 följare på Instagram och TikTok.

Hur funkar det? Jo, Svenska Spel har skapat två Instagramguider, en för freeski och en för snowboard, med kvinnliga svenska åkare att hålla extra koll på. Kolla in guiden och hitta dina nya favoritkonton att inspireras av!

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info