Hoppa till sidans innehåll

Dispensansökan SST


Dispens för att tävla i Swedish Slopestyle Tour kan sökas för dig som har hög åkskicklighet och vill gå upp en klass.

Eftersom de flesta som deltar är lite äldre än dig så vill vi på SSF att du läser igenom lite text här nedan innan du fyller i formuläret för din ansökan om åldersdispens.


Att tävla på riksnivå i freeskiing innebär att man som åkare ska ha den åkskicklighet som behövs för att kunna hantera parker med rails och hopp av olika slag och storlekar. På SST är hoppen och railsen ofta av större och mer utmanande karaktär och därför tycker vi att det är extra viktigt att man som åkare är medveten om sin egen förmåga.

Prata med din förälder eller tränare innan du skickar in ansökan som ska styrkas av målsman.

Väder och vind kan skifta snabbt och även om vi alltid strävar efter att bygga säkra banor så är det alltid upp till varje enskild åkare att bedöma om man kan hantera parken utefter dagens form och förhållanden. Se därför till att komma i tid och inspektera parken innan du börjar köra.

Att tävla i större arrangemang kan vara nervöst även för den mer erfarne åkaren så om du känner dig osäker på ett hopp eller en line så prata med din coach, dina medtävlanden/kompisar eller en förälder och se om ni kan komma på en lösning. Du har alltid möjlighet att välja en lättare line eller trick än vad du hade tänkt. Kom ihåg, det ska vara kul och tävla och du behöver aldrig imponera på någon.

Besked meddelas senast den 9 december.

 

 

Uppdaterad: 25 OKT 2018 18:44 Skribent: Carola Landmark Jonestål

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info