Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Utbildning


För att minimera resandet kommer Svenska Skidförbundet tills vidare att genomföra majoriteten av de nationella utbildningsinsatserna digitalt.

För att ta vårt ansvar och minska resandet mellan regioner har vi beslutat att våra utbildningar kommer genomföras med hjälp av digitala lösningar så långt det är möjligt. Praktiska moment kommer genomföras så snart det är möjligt, eller med en digital anpassning utifrån lokala förutsättningar.

Vi vill påminna dig om att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer och vara extra vaksam på vilka regionala/lokala allmänna råd som gäller just där du befinner dig.


Figuren ovan illustrerar den nya utbildningsstrukturen för tränare inom Svenska skidförbundets längdskidverksamhet. 

I grunden finns den webbaserade Introduktionsutbildningen för längdskidor. Utbildningen är kostnadsfri och passar tränare på alla nivåer och åldrar. En kurs på webben möjliggör ett lärande på individens villkor. Utbildningen utgör obligatorisk grund och förkunskap för alla verksamma tränare inför fortsatt utbildning i längdskidors utbildningsutbud. Utbildningen, som i huvudsak är skidspecifik, omfattar ca. 3 timmar och genomförs utifrån individens förutsättningar. 

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är idrottsövergripande och passar tränare för alla åldrar. De flesta kursomgångar genomförs digitalt utifrån pandemin. Du kan genomföra utbildningen via andra distrikt än ditt eget SISU-distrikt.
Utbildningen utgör från hösten 2020 obligatoriskt steg för tränare för målgruppen 9 år och äldre. 

Skidförbundets tidigare Barnledarutbildning utgår i den nya utbildningsstrukturen och ersätts av två delvis nya utbildningar riktade till barnledare. Den första för de som vill leda barn upp till ca. 9 år och den andre täcker åldrarna 9 – 12 år. På det sättet följer utbildningarna våra utvecklingsstadier bättre och kan riktas mer mot respektive åldersgrupp. 

Tidigare Inspirationsträffar, som arrangerats av skidförbundets längdkonsulenter, ersätts av fortbildningsträffar som i Corona-tider kommer genomföras som webbinarium (utifrån olika teman).

Det nya utbildningsutbudet sjösätts successivt under hösten 2020. Ledare som tidigare genomfört skidförbundets barnledarutbildning kommer kunna tillgodoräkna sig den mot Grundutbildning för tränare genom SISU. 

Utbildningskalender med planerade utbildningstillfällen.

Här finns mer att läsa om respektive utbildning i längdskidors nya utbildningsstruktur samt vanliga frågor och svar kring våra utbildningar.

Här hittar du kontaktuppgifter om du har frågor 

Uppdaterad: 26 JAN 2021 14:57 Skribent: SSF

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info