Hoppa till sidans innehåll

Björnlund till final i Meribel

15 DEC 2010 15:08
Idag kände man igen Jesper Björnlund igen. Han tog sig vidare till final med ett bra åk i franska Meribel.
  • Skapad: 15 DEC 2010 15:08

- Vi är jätteglada över att se att Jesper är tillbaka. Han hade ett helt annat go idag än i Ruka i lördags, säger tränare Tomas Carlqvist.

Finalen genomfördes som parallelltävling där Jesper åkte mot Dmitriy Reiherd från Kazakstan. Finalåket började bra för Jesper, men han kom in lite för snabbt i undre hoppet. I den hårda, isiga backen gick det inte att få ner farten och Jesper hann därför inte med i puckeln.
- Det var lite chansartad åkning av alla idag, den som lyckades stå på skidorna vann. Men vi fick kvitto på att tekniken finns hos Jesper och att han är med i VC-toppen. Nu hoppas vi att formen är på väg uppåt och att han ska lyckas toppa den lagom till VM, säger Tomas Carlqvist.

Per Spett slutade på en 19:e plats efter kvalet och Adam Gummesson på en 25:e plats. Vann gjorde Guilbaut Colas från Frankrike, följd av amerikanarna Patrick Deneen och Bryon Wilson.

I damernas kval slutade Martina Schriwer 35:a. Yulia Galysheva från Kazakstan fick stå överst på pallen, Hannah Kearney, USA var tvåa och Justine Dufour-Lapointe, Kanada, trea

 

Härnäst väntar ett läger i Åre för landslaget innan de får ta jullov. I januari drar de till USA med tio åkare.

Skribent: Katarina Medveczky

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link