Hoppa till sidans innehåll

Ingen svensk till final i Ruka

11 DEC 2010 16:15
På lördagen var det dags för freestylelandslaget att göra premiär i puckelpist i finska Ruka. Men i världscupens brantaste backe gick det inte riktigt vägen för de svenska åkarna.
  • Skapad: 11 DEC 2010 16:15

Bäste svensk på en 17 plats blev Per Spett, Kiruna BK. Både Per och Adam Gummesson från Sunne Alpina, som idag slutade på en 21 plats, har tränat in nya hopp inför den här säsongen.
- De har höjt sin svårighetsgrad i hoppen. Idag blev det emellertid lite småmissar, men det ser bra ut inför den fortsatta säsongen säger tränare Tomas Carlqvist.

Fjolårets totaltrea i världscupen, Jesper Björnlund, Åre Slk, slutade på en 18 plats. Jesper åkte bra i mittsektionen och hade ett mycket bra åk på gång men framför andra hoppet fick han ett felskär som drog honom ut mot sidan av puckeln.
- Jesper är naturligtvis jättemissnöjd med dagens åk. Det var ett rent misstag han gjorde men trots det slutade han på en 18 plats och var nära final. Det visar vilken potential han har. Vi har sett hans nivå på träning och nu gäller det att han får till det på tävling också, säger Tomas Carlqvist.

Fredrik Sätherberg, Åre Slk, 16 år och yngst i landslaget deltog framför allt för att få erfarenhet av att tävla i världscupsammanhang. Han slutade på en fin 29 plats. Ludvig Fjällström, Åre Slk, slutade 46:a.

I damernas kvalåk slutade Martina Schriwer, Djurgårdens alpina, på en 30 plats och Veronica Carlqvist, Åre Slk, på en 32 plats. Ingen av dem gick därmed vidare till final.
- Damerna åkte stabilt men alldeles för långsamt. De gjorde båda ett litet misstag i övre landningen, men skulle framförallt ha vågat gå på mer, säger Tomas Carlqvist.

Nästa världscuptävling går i Maribel i Frankrike på onsdag den 15 december.
- Nu glömmer vi det här och ser framåt istället, avslutar Tomas Carlqvist.

Skribent: Katarina Medveczky

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link