Hoppa till sidans innehåll

Jesper Björnlund trea i den totala världscupen

18 MAR 2010 19:29
Det blev en tredjeplats i den totala världscupen och bästa säsongsresultat i karriären för den snabbfotade mannen från Kiruna.
  • Skapad: 18 MAR 2010 19:29

Inför dagens tävling fanns det en teoretisk möjlighet för Jesper Björnlund att ta totalsegern i världscupen. Då krävdes vinst samtidigt som Dale Begg-Smith var tvungen att sluta bäst tia.
- Jag satsade allt på ett kort. Att komma två eller trea i totala världscupen spelar ingen roll. Det är seger som räknas. Tyvärr fick jag slaget på skidan som förstörde dagen för mig men satsar man inget så vinner man inget. Jag är supernöjd med den här säsongen, säger Jesper Björnlund.

I kvalet satsade Jesper Björnlund allt för att skaffa sig slagläge inför finalen. Efter ett mycket bra första hopp och bra åkning i mittpartiet fick han ett slag på skidan och missade en puckel, samtidigt som han hamnade i en dålig position inför andra hoppet. Tyvärr resulterade detta även i en miss i landningen och Jesper tog sig inte vidare till finalen. En tröst var ändå att Jesper hade den överlägset snabbaste tiden i hela tävlingen (finalen inräknad).

Bäste svensk blev istället Adam Gummesson från Sunne som tog en fin 19:e plats och missade finalen med bara tre tiondelar. Segern i totalcupen gick till Dale Begg Smith, Australien som dock inte vann dagens tävling där istället Guilbaut Colas, Frankrike, vann. Fransmannens poäng räckte dock inte till att ta totalsegern från Begg Smith.

Jesper slutade på tredje plats efter världscupssegraren Dale Begg-Smith från Australien och dagens segrare Guilbaut Colas från Frankrike.

Skribent: Tomas Carlqvist

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link