Hoppa till sidans innehåll

Rapport från gänget på europacup

27 JAN 2010 19:27
Förra måndagen drog åtta unga hopp tillsammans med tränare Johanna ner till Europa för att köra lite tävlingar.
  • Skapad: 27 JAN 2010 19:27

Just nu befinner sig laget i Chatel, Frankrike. Efter några tuffa dagar med tävling är det återhämtning som gäller.
Med variation på backarna och med blandade resultat efter tävlingarna i Schweiz och Frankrike är nu siktet inställt vidare på Oberjoch, Tyskland. 

Efter de första två tävlingarna i Prato Leventina, Italien, tog Julia med sig en 6:e plats i singeltävlingen och Ricky och Erik en 10 respektive 12 plats. Sofia tog med sig en 8:e plats från parallellen dagen efter.
Fulla av förväntan kom vi till Chatel, Frankrike och här ligger puckeln på samma ställe som förra året i den branta Linga pisten. Vi har nu åkt där i 3 dagar.

Vi började med en träningsdag som var en tuff omställning efter Prato Leventinas backe som var av lite annan karaktär men därmed inte sagt att den var lätt. Backen i Prato bjöd inte på så mycket lutning men spåren ställde krav på tempoväxlingar och med en del extra pucklar som smugit sig in på fel ställen var den en utmaning. Här i Chatel är däremot lutningen ett faktum och likaså stora hårda pucklar i 250 meter!

Vi har kört på vårt bästa under tävlingsdagarna både på singeln och i parallellen men inte haft något flyt. Den krävande backen har inbjudit till missar som vi inte haft råd med. I singeltävlingen gick 12 damer vidare till final och 16 killar. Ricky tog sig vidare och slutade på en 14 plats. Veronica låg närmast på en 15 plats och Kim slutade på 17 plats precis utanför final. I dagens parallell var det 16 damer och 16 herrar till final . Veronica tog sig vidare som 10:e dam men åkte ut i första heatet mot en tyska. På herrfronten var Ricky närmast med en 18 plats.

Lite sjukdom och lite skador har vi också med oss i bagaget men nu är det återhämtning och revansch som gäller i Tyskland och Oberjoch dit vi åker imorgon.  Där är det träning under fredagen och sedan tävling lördag och söndag. Där hoppas vi även på att puckelbacken ligger i solen för vi har fått nog av backar som ligger i skuggan!

Nästa gång vi hörs är vi i Tyskland, men nu, Au revoir!

Hälsningar från EC- ligan!

Ricky Svensson
Kim Villman
Erik Kikajon
Oscar Södergren
Sanne Mona
Veronica Carlqvist
Sofia Lansburgh
Julia Nilsson
Johanna Pettersson

Skribent: Ulrika Svensson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link