Hoppa till sidans innehåll

Första finalplatsen för Adam Gummesson

24 JAN 2011 18:12
När både Jesper Björnlund och Per Spett hade en dålig dag vid söndagens världscupstävling i Lake Placid och körde bort sig visar de yngre åkarna framfötterna.
  • Skapad: 24 JAN 2011 18:12

Adam Gummesson tog den tolfte och sista finalplatsen, för honom den första i karriären, vid världscuptävlingen i Lake Placid.

Med ett stabilt åk och bra utförda hopp tog sig Adam vidare till finalen. Väl i finalen avancerade Adam tre placeringar och slutade på en 9:e plats.
- Det här är så skönt för Adam att han äntligen får visa att han är en finalåkare. Han har en sån energi och är en teknisk åkare. När alla detaljer faller på plats så är han en på topp-10. Det här var perfekt för Adam inför VM i Deer Valley. VM-backen är lång och teknisk så den kommer att passa honom, säger headcoach Jean-Paul Richard.

En annan åkare som fortsätter att imponera och hittills är årets rookie i världscupen är den 16-åriga junioren Fredrik Sätherberg från Åre. Han följde upp lördagens 20:e plats med en 14:e plats under söndagen.
- Fredrik har fått allt tekniskt att stämma under tävlingarna men framförallt har han ett tävlingspsyke och en mental mognad som om han kört världscup i flera år. Vi tog med fyra juniorer till världscupstävlingarna i Mt Gabriel och Lake Placid för att få erfarenhet men alla fyra har presterat mer än så. Vi är otroligt imponerade av det jobb som de har presterat under de sista tre veckorna, säger tränare Tomas Carlqvist.

Världscupspoäng blev det också för juniorerna och åreåkarna Ludvig Fjällström (27:a) och Jens Lauritz (30:e). Sunneåkaren Ricky Svensson slutade på en 35:e plats.

Nu åker världscupslaget vidare till Calgary för ytterligare en tävling kommande helg och sedan vidare till VM i Deer Valley. Juniorerna åker hem för att förbereda sig för världscupstävlingen på hemmaplan i Åre 11-12 mars och sedan junior-VM helgen efter Åre.

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link