Hoppa till sidans innehåll

Freestylelandslaget säsongen 2011/2012

17 MAJ 2011 09:47
Tio åkare ingår i freestylelandslaget inför säsongen 2011/2012. Målet är långsiktigt: OS i Sotji 2014.
  • Skapad: 17 MAJ 2011 09:47

– Alla åkare som ingår i landslaget har potential att slåss om platserna till OS. Målet är att få med fyra killar och tre tjejer, säger förbundskapten Jean-Paul, JP, Richard.

Freestylelandslaget utökas nu med flera unga åkare. Tre av dem har nyligen tagits ut till SOK:s, Sveriges Olympiska Kommittés, topp- och talangprogram. Jens Lauritz, Ludvig Fjällström och Fredrik Sätherberg som alla tre tävlar för Åre SLK.
– Vi har flera unga aktiva i 18-års åldern som vi vill få upp en nivå. Det viktigaste för dem i vinter är inte tävling utan träning och vi bygger upp med mycket och hård sådan nu. Vi jobbar strategisk och det stora målet nästa säsong är europacuptävlingen i Sotji i mitten av februari. Precis som ett OS-år är det då de ska vara på topp, säger JP Richard.
För de mer rutinerade åkarna som Jesper Björnlund och Per Spett är naturligtvis världscupen i fokus nästa vinter. Hemmatävlingarna i Åre är en av höjdpunkterna.
– Syftet att ha ett stort landslag är att de yngre åkarna får ta del av de äldres rutin och erfarenhet. En viktig del är samarbetet med skolan som vi nu utvecklar ytterligare vilket jag är väldigt glad över. Alla tränare och ledare har ett uppdrag och vet vad de ska göra för att få åkarna att nå så långt som möjligt, säger JP Richard.

Träningen inför nästa säsong är redan i full gång. I Åre nu i veckan varvas snöpass med trampolinträning med tränare Lasse von Stedingk från Stockholm. Lasse är en av de mest kompententa akrobatikcoacherna i freestylevärlden och kommer jobba med det svenska landslaget under hela året.
– Under lägret har vi också haft en work shop med två idrottspsykologer från SOK. För oss har den mentala biten fattats lite under de här åren. Att kunna prestera på topp när det gäller som mest. Nu har vi haft en jättebra work shop och har en bra plan framöver. Alla delar börjar falla på plats, säger JP Richard.

Freestylelandslaget 2011/2012
Jesper Björnlund, Åre Slk
Per Spett, Kiruna BK
Adam Gummesson, Sunne Alpina
Martina Schriwer, Djurgården Alpina
Jens Lauritz, Åre Slk
Ludvig Fjällström, Åre Slk
Fredrik Sätherberg, Åre Slk
Julia Nilsson, Luleå Freestyle
Veronica Carlqvist, Åre Slk
Emil Eriksson, Gefle Freestyle

Kontaktpersoner:

Head coach Jean-Paul Richard 076-775 93 77
Tränare: Tomas Carlqvist 070-570 42 25

Skribent: Camilla Sandy

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link