Hoppa till sidans innehåll

JVM brons till Jens Lauritz

20 MAR 2011 16:48
Jens Lauritz, 18 år från Åre, tog idag brons när junior VM i puckelpist avslutades i finska Jyväskylä. Jens vann bronsmatchen i parallellpuckelpist klart mot kanadensaren Hugo Blanchette.
  • Skapad: 20 MAR 2011 16:48

- Jag är så otroligt nöjd att jag fick till både åkningen och hoppningen idag, säger Jens Lauritz. Jag kom in i ett skönt flow redan i kvalåket som jag slutade fyra och sedan bara rullade det på.

Jens hade en mycket jämn match om finalplatsen mot dagens segrare, amerikanen Bryan Zemba, och förlorade med minsta möjliga marginal.

- Han slog mig med en decimeter och det var det som avgjorde matchen, säger Jens Lauritz.

Landslagskompisen Ludvig Fjällström kvalade in som sjua men förlorade mycket knappt i första omgången mot dagens silvermedaljör Jussi Penttala från Finland.

- Vi har hela tiden vetat om Jens potential, säger landslagstränaren Tomas Carlqvist. Idag hade han lika gärna kunnat stå högst upp på pallen så bra åkte han. Men gladast är jag att han till punkt och pricka följden den taktik som vi lade upp inför varje åk. Det är så himla lätt att man stressar upp sig och begår misstag när man kör man mot man.

Gårdagens VM sexa Fredrik Sätherberg gjorde en miss innan andra hoppet och missade finalen. Han slutade på en 23:e plats. Knappt en poäng från finalen. Ricky Svensson slutade som 29a.

 Resultat JVM parallellpuckelpist Jyväskylä, Finland:

1. Bryan Zemba, USA
2. Jussi Penttala, FIN
3. Jens Lauritz, SWE
12. Ludvig Fjällström, SWE
23. Fredrik Sätherberg, SWE
29. Ricky Svensson, SWE

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link