Hoppa till sidans innehåll

Jacob Wester femma i VM

03 FEB 2011 20:28
Vid torsdagens final i slopestyle i freestyle-VM i Deer Valley slutade Jacob Wester på en femteplats.
  • Skapad: 03 FEB 2011 20:28

Jacob, som låg fyra efter kvalet, lyckades inte få till ett finalåk som ledde hela vägen till medalj. Istället tog amerikanen Alex Schlopy, hem det först VM-guldet någonsin i slopestyle och även silvret gick till USA och Sammy Carlson. Russ Henshaw, Australien, knep bronset.

Slopestyle är alltså med på VM-programmet för första gången och är föreslagen att bli OS-gren 2014. Innan beslutet vill dock IOK, internationella olympiska kommittén, se hur grenen fungerar i mästerskapsammanhang. Sverige har mycket duktiga åkare i grenen och Jacob Wester är en av dem. I kvalet körde stockholmaren till sig en fjärdeplats
– Jag hade äntligen en riktigt bra dag. Är riktigt glad över min åkning och jag hoppas kunna ta det med mig och göra Sverige stolt i morgon (läs i kväll), skrev Jacob Wester på sin blogg, www.freeride.se/blog/jacobwester/ , efter kvalet.

De andra tre svenskarna som VM-debuterade tog sig inte in böand de tio bästa i kvalet. På tjejsidan slutade Maria Bagge på plats 12 och Emma Dahlström på plats 13 där de tio bästa tog sig vidare till final. Oscar Scherlin, Åre, fick inte till sitt åk och hamnade även han utanför finalen. 

Skribent: Camilla Sandy

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link