Hoppa till sidans innehåll

Jesper Björnlund fyra i Åre

11 MAR 2011 16:46
De svenska puckelåkarna trivs på hemmaplan. Jesper Björnlund, från Kiruna tävlandes för Åre SLK, klämde till med säsongsbästa och en fjärdeplats när puckelvärldscupen gästade Åre.
  • Skapad: 11 MAR 2011 16:46

– Jag är så nöjd man kan bli med en fjärdeplats.  Lite synd att missa pallen men jag gjorde det jag skulle och det är det bästa jag gjort i år, säger Jesper Björnlund.

Tolv åkare gick till final i fredagens singelpuckel. I vanliga fall är det 16 åkare som får göra upp om pallplatserna men på grund av livesändningar blev det i dag tolv. Något som var väldigt synd för Sveriges del då Per Spett, Kiruna BK, slutade på plats 13 och Ludvig Fjällström, Åre SLK, på plats 15. Istället för tre blågula åkare i final blev det nu bara en. Jesper Björnlund fick dock till ett riktigt bra och snabbt åk som alltså räckte ända fram till en fjärdeplats.
– Jag är skitnöjd med åket. Jag hamnade lite snett i landning i det första hoppet men i det stora hela gick jag ut och gjorde det jag skulle på det sätt jag tänkt och det är sjukt kul att tävla på hemmaplan. Backen är bra och det är skönt folk här, säger Björnlund som får ännu en chans att visa upp sig för hemmapubliken då parallellpuckeln avgörs i morgon, lördag i Åre.
– Parallell är ju det jag lyckats bäst med i år och det här känns som ett bra formbesked inför morgondagen.

På damsidan blev det inga svenska åkare i finalen. Närmast var Veronica Carlqvist, Åre SLK, på en 19:e plats. Segern gick till Hannah Kearney, USA, andra platsen till Jennifer Heil, Kanada och Heather McPhie slutade trea. På herrsidan vann Alexandre Bilodeau, Kanada, före Guilbaut Colas, Frankrike och Mikael Kingsbury, Kanada knep tredjeplatsen.
– För svensk del gör vi vår bästa tävling i år. Per var supernära att kvala och även Ludvig hade kunnat få köra final i dag om topp-16 gått vidare. Det hade så klart betytt mycket för dem att få köra ett till åk men nu är vi extra laddade inför parallelltävlingen i morgon, säger headcoach Jean-Paul Richard.

Skribent: Camilla Sandy

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link