Hoppa till sidans innehåll

Jesper Björnlund sexa i Mt Gabriel

16 JAN 2011 09:29
Jesper Björnlunds positiva formkurva håller i sig. Efter en 18:e plats i Ruka, en 13:e i Meribel blev det en 6:e plats i gårdagens parallellpuckeltävling i kanadensiska Mt Gabriel.
  • Skapad: 16 JAN 2011 09:29

Jesper kvalade in på en 7:e plats inför finalens ”head to head” tävling. I första omgången slog Jesper ut veteranen PA Rousseau. I kvartsfinalen mötte Jesper hemmaåkaren Mikael Kingsbury.

Under hela veckan inför tävlingen hade arrangören lyft fram ”drömfinalen” mellan hemmaåkarna det nya unga stjärnskottet Kingsbury och OS-guldmedaljören från Vancouver Alexandre Bilodeau. Redan detta utgångsläge var inte det bästa för Jesper.

Kvartsfinalen blev mycket jämn och Jesper gjorde ett kanonåk och kom före Kingsbury i mål. Som det ofta är i Kanada föll domarna för trycket och gav Kingsbury segern med 18-17. Kanadensarna fick sedan sin drömfinal där Alexandre Bilodeau säkert körde hem segern.

- Jag är mycket nöjd med Jespers insats. Jag kan se i Jespers ögon att han är på väg att hitta storformen från i fjol. Jag ser redan fram mot nästa veckas tävlingar i Lake Placid, säger headcoach Jean-Paul Richard

Världscupspoäng blev det även för Adam Gummesson med en 19:e plats, Veronica Carlqvist med en 22:a plats samt junioren Fredrik Sätherberg som fortsätter att klättra på världscupsrankingen med en 23:e plats på tävlingen. Även världscupsdebutanten Jens Lauritz tog poäng med sin 30:e plats.
- Våra junioråkare visar att vi har något stort på gång inom svensk freestyle. De har gjort ett kanonarbete på träningen och är i Nordamerika för att i första hand få erfarenhet men börjar redan plocka världscupspoäng. Målet för dessa åkare under den här säsongen är annars junior VM i Finland i mitten på mars, säger tränaren Tomas Carlqvist.
På tisdag åker freestylelandslaget till Lake Placid för tävlingar nästa lördag och söndag.

Resultat från världscupen i puckelpist 2011-01-15, Mt Gabriel, Kanada:
Herrar
1. Alexandre Bilodeau, Can
2. Mikael Kingsbury, Can
3. Guilbaut Colas, Fra
6. Jesper Björnlund, Swe
19. Adam Gummesson, Swe
23. Fredrik Sätherberg, Swe
30. Jens Lauritz, Swe
33. Kim Willman, Swe
36. Ludvig Fjällström, Swe

Damer.
1. Justine Dufour-Lapointe, Can
2. Anatassia Gunchenko, Rus
3. Jennifer Heil, Can
22. Veronica Carlqvist, Swe
32. Martina Schriwer

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link