Hoppa till sidans innehåll

Plats 12 och 14 för svenskarna på VM:s sista dag

06 FEB 2011 11:32
Sista dagen i freestyle-VM stod parallellpuckel på programmet. För Sveriges del var det tänkt att bli en revansch efter onsdagens resultat i singelpuckeln men så blev inte riktigt fallet.
  • Skapad: 06 FEB 2011 11:32

Jesper Björnlund slutade på en 12:e plats och Per Spett som nummer 14.
– Kvalet var okej. Jesper slutade på plats 9 med ett bra åk men han var lite långsam. Per var 14:e och hade också ett bra åk men med ett misstag på slutet, säger head coach Jean-Paul Richard.

I finalen gjorde Jesper en stor miss i landningen efter det andra hoppet och slogs ut. Per Spett fick möta fransosen Guilbaut Colas, som vann guld i onsdagens singelpuckel, och fick således en rejäl utmaning.
– Strategin och kvalitén på träningen har varit bra. Vi är nöjda med det jobbet men vi missar för många möjligheter att göra bra ifrån oss på tävling. Vi är överens om att vi måste jobba hårdare från en annan aspekt. Särskilt hur vi tror på vår egen förmåga och att inte vara rädda för att ta det vi vill ha. Vi har förmågan att lyckas och vi förtjänar att göra det, säger Jean-Paul Richard.

På medaljsidan dominerade Kanada. Guldet i herrklassen gick till Alexandre Bilodeau och silvret till Mikael Kingsbury och bronset till Japan och Nobuyuki Nishi. På damsidan var det också dubbelt kanadensikt i topp där Jennifer Heil knep guldmedaljen och silvret gick till Chloe Dufour-Lapointe. Bronset tog Hanna Kearney, USA.

Skribent: Camilla Sandy

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link