Hoppa till sidans innehåll

SM Big Air Storklinten

03 APR 2011 11:23
Under lördagen avgjordes de svenska mästerskapen i Big Air
  • Skapad: 03 APR 2011 11:23

Formatet för årets SM var ett kval med två hopp per åkare där det bästa hoppet räknades och en final där åkarna tävlade head to head. I stora och lilla finalen fick åkarna dessutom tre hopp var på sig - ett tech, ett style och ett valfritt. Finalerna var mycket jämna och det var inte förrän i den sista omgången som klasserna avgjordes.

Trots regn i luften var förhålandena för årets SM i högsta klass, bra byggt hopp, bra format på tävlingen och framförallt bra prestationer.

I senior klassen vann Tobias Sedlacek tävlandes för UHSK Umeå Freeskiing och vann därmed också en startplats vid 2011 års upplaga av King of Style i Stockholm. Tvåa  kom Erik Lundmark tävlandes för AKS Skellefteå och på tredjeplats kom Jonas Ruthberg från Piteå Extremsport.

I Junior klassen vann Robin B Jensen tävlandes för Östersund Frösö SLK Freeski, tvåa kom Andre Ifren också från Östersund Frösö SLK Freeski och på tredje plats kom David Torneus från Boden Extremsport

I Ungdomsklassen vann Johan Niemi från Boden Extremsport, tvåa var Hampus Holm från AKS Skellefteå och trea var Tobias Andersson också från AKS Skellefteå

Skribent: Magnus Ferry

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link