Hoppa till sidans innehåll

Jesper Björnlund dominerade i SM 2011

11 APR 2011 21:06
SM är över för den här gången och Jesper Björnlund kunde räkna in ytterligare två SM guld. I dam klassen vann Luleås Julia Nilsson singelpuckeln och Karin Palmqvist, Gefle, vann söndagens parallellpuckeltävling.
  • Skapad: 11 APR 2011 21:06

Jesper visade verkligen hur Åres branta Världscupbacke med slaskig vårsnö och djupa pucklar skulle åkas. Trots starka juniorer på frammarsch lyckades alltså Jesper med att ta hem guldet både under lördagen och söndagen. Adam Gummesson, Sunne, var den som lyckades bäst med att utmana Jesper och vann silvret bägge dagarna.

I Åres branta värlscupbacke har det i helgen hållits svenska mästerskap i singel och parallellpuckel. Antalet deltagare var rekordstort vilket visar att svensk freestyle verkligen är på frammarsch. Jesper visade  hur världscupbacken med slaskig vårsnö och djupa pucklar skulle åkas. Trots starka juniorer på frammarsch lyckades alltså Jesper med att ta hem guldet både under lördagen och söndagen. Adam Gummesson, Sunne, var den som lyckades bäst med att utmana Jesper och vann silvret bägge dagarna. I singel var det Åres Jens Lauritz som vann bronset, i söndagens parratävling tog en annan Åreåkare, Fredrik Sätherberg hem 3:e platsen

På damsidan var det framför allt tre mycket duktiga åkare som delade på pallplatserna. Julia Nilsson, Luleå, segrade singeltävlingen, Veronica Carlqvist, Åre  tog silvret, knappt efter kom Gefles Karin Palmqvist. I parallellen på söndagen blev det Karin som med sin snabba och fina åkning stressade ut sina konkurrenter. Tvåa blev Julia och bronset gick till Veronica Carlqvist.

I herrar ungdom var det två åkare som delade på guldmedaljerna. Lördagens singeltävling vanns av Felix Elofsson Landskrona, tätt följd av Oscar Eriksson från Gefle FF. Under söndagen bytte de plats, Oscar tog hem guldet och Felix silvret. Tredje plats och bronsmedaljör blev på lördagen Åres Nisse Wersén och på söndagen David Deliv från Landskrona.

På damsidan i ungdomsklassen var det som vanligt Frida Lundblad från Gefle FF som tog hem guldet. Silvret gick till klubbkamraten Josephine Kvarnberg.

Övriga resultat

Skribent: Anna-Karin Eriksson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link