Hoppa till sidans innehåll

Fjällström tog parallellpuckelguld

01 APR 2012 16:52
Puckelpisten i Åre var utmanande och oförlåtande. Ludvig Fjällström bemästrade den bäst
  • Skapad: 01 APR 2012 16:52

Åres junior har haft en strålande avslutning på säsongen – finalplats i Åres world cup, silver på JVM, ett sm-brons som i den avslutande parallellen toppades med en vinst över Kirunas rutinerade Per Spett. 

Åres puckelpist var tuff och oförlåtande, det var flera som hade det svårt i den krävande puckeln men också de som bemästrade den. Som Ludvig Fjällström.

Finalåket mellan Ludvig och Per var riktigt spännande på det sätt som en riktigt bra parallellfinal kan vara. Ludvig hade bättre kontroll på sitt åk så även om han kom in efter Per i mål tilldömde domarna Ludvig segern.

ÖFS:aren Adam Gummesson lyckades hålla undan för Gävles Oscar Eriksson i lilla finalen och säkrade ett SM-brons.

Julia Nilsson från Luleå säkrade sitt andra guld i The Nationals genom att slå Frida Lundblad i finalen. Landskronatjejen Clara Månsson vann sitt race mot Åres Emma Högland och slutade på 3:e plats. Emma Högland dubblerade genom att köra både parallellpuckel och Big Air och gjorde det bra.

I ungdomsklassen var det som väntat tuffa strider och när allt var över hade Loke Nilsson, som dominerat ungdomsklassen hela säsongen, tagit ännu en seger. I finalen åkte Loke mot Rasmus Åhlén och vann mycket övertygande. Oscar Elofsson, tävlandes för Landskrona Ski Club bärgade hem en bronspeng till Skåne.

På tjejsidan var det lite tunnare med konkurrens men åkarna åkte riktigt bra i den svåra puckeln. Wilma Eliasson från Luleå drog det längsta strået och finalslog Thea Erling från Gävle. Theas klubbkompis Linda Holmsten vann lilla finalen över Josefin Kvarnberg och slutade trea.

I kidsklassen visade både Rasmus Täck från Gävle och Anton Brånäs från Åre vilka drivna puckelåkare de är, Anton verkade ha roligast – något som syntes i resultatet. Fridas lillasyster Isa Lundblad var inte sämre än att hon och Fia Wersén visade att svensk dampuckel har en framtid.

– Över hunvud taget upplever jag att the Nationals inte bara det största SM:et vi har haft, det är också det bästa det här århundradet, menar förbundskaptenen Tomas Carlqvist. Det är så otroligt tillfredställande att se så många som vill tävla i puckel, vi tror att bredd skapar elit och resultatet har redan börjat visa sig.

Foto: Ola Rockberg / www.olarockberg.se 

Skribent: Pär Magnus Kikajon

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link