Hoppa till sidans innehåll

Fredik Sätherberg säkrar ännu en JVM-medalj

24 MAR 2012 16:53
I fredags fick Fredrik Sätherberg stå över efter en krasch under träningen och se på när klubbkompisen Ludvig Fjällström ta JVM-silver. Under parallell var det Fredriks tur att köra hem en silvermedalj i Valmalencos JVM-parallellpuckel.
  • Skapad: 24 MAR 2012 16:53

Fredrik Sätherberg lyckades ta ett JVM-silver i Valmaleco och tog därmed Sveriges fjärde medalj i Freestyle JVM.

Fredrik Sätherbergs tuffaste motstånd, förutom finalen mot japanske  Rikuya Tanaka var Ludvig Fjällström som gav Fredrik en tuff match i kvartsfinalen. Fredrik gick vidare med minsta möjliga marginal.
– Duellen mellan Fredrik och Ludvig var verkligen en tajt uppgörelse, Ludvig åkte visserligen fortare men hade ett knäsläpp i mitten, berättar förbundskapten Tomas Carlqvist. 

Tomas Carlqvist har följt båda åkarna sedan deras första svängar som småkillar i puckelpisten. Både Ludvig och Fredrik är blivit skolade i Åre slk där Tomas Carlqvist varit en av tränarna. Carlqvist fortsätter. 
– Åkarna bjöd på otroligt bra åkning i den utslagsgivande backen. Backen var stenhård med stora drop efter hoppen, åkningen var av yttersta världsklass med stora hopp, berättar Carlqvist stolt.  

Freestyle JVM en svensk framgång
JVM har varit en framgång för svensk freestyle med medaljer i samtliga discipliner där vi har deltagit. Ett guld i skicross genom John Eklund, ett brons i slopestyle genom Sandra Dejin och silver i puckelpist genom Ludvig Fjällström och nu parallellpuckel.

– Svensk freestyle är på gång, våra juniorer har internationell kapacitet och det är resultatet av sporten växer med fler utövare. Vi har satsat på bredd och det ger elit, förtsätter Carlqvist och avslutar, det bådar gott inför Sochi 2014.

Skribent: Pär Magnus Kikajon

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link