Hoppa till sidans innehåll

Freestyle WC Slopestyle: Fyra svenskar i WC-final efter kvalet.

24 FEB 2012 16:15
Av de tolv åkarna som tog sig till final efter kvalet i den första FIS Freestyle World Cup i slopestyle är fyra svenska.
  • Skapad: 24 FEB 2012 16:15

Fyra av tolv finalplatser i WC-premiären blev svenska: Jesper Tjäder, Frej Jönsson och Robin B Jenssen, Östersund och Christopher Hjälmeby från Vetlanda lyckades alla ta sig till final i den första FIS Freestyle World Cup Slopestyle i det finska Jyväskylä. Finalen körs i morgon lördag.

– Att våra åkare är bra, det vet vi sedan tidigare, men det är extra kul att våra åkare tar sig till finalen i den första världscupen som arrangeras, berättar ÖFS Freestyles ledare Ove Jenssen som är på plats i Finland.   

I nästan perfekta väderförhållanden var Jesper Tjäder den som lyckades allra bäst med sin 5:e plats i kvalet, endast fem poäng från ledningen, efter ett stabilt åk. Frej Jönsson på 9:e, Robin Björklund Jenssen på 11:e och Christopher Hjälmeby på 12:e hade marginalerna på sin sida och får alltså köra finalen under lördagen.

– Det ska bli riktigt spännande att se hur det går i finalen i morgon, Christopher går ut som etta, Robin som tvåa, Frej som fjärde man och Jesper kör som åttonde. De har två försök på sig att få till ett riktigt kanonåk och de är laddade, avslutar Ove Jenssen, ÖFS Freestyle.

Skribent: Pär Magnus Kikajon

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link