Hoppa till sidans innehåll

Freestylevärldscupen i Österrike

21 DEC 2012 17:00
Parallellpuckelpist i Kreischberg
  • Skapad: 21 DEC 2012 17:00

I morgon lördag fortsätter Freestylevärldscupen i österrikiska Kreischberg. Fyra svenskar finns på start.

Efter en del arbete med backen har landslaget fått till riktigt bra träningspass inför morgondagens parallellpuckeltävling i Österrikiska Kreischberg.

– Hela gänget är peppade och de har kört bra på träningen, berättar Tomas Carlqvist, Sveriges förbundskapten. Det skall bli extra kul med tanke på att både Ludvig Fjällström och Adam Gummesson körde så bra i Ruka.

Ludvig och Adam tog sig vidare till finalpasset vid världscupspremiären i finska Ruka. I finalen slutade Ludvig på en 10:e och Adam på en 15:e plats.I Kreischberg är det återigen parallellpuckelpist på programmet. Sverige har fyra åkare på plats: Ricky Svensson från Sunne, Jens Lauritz och Ludvig Fjällström från Åre samt Adam Gummesson från Östersund
– Igår på första träningen var backen hård med små pucklar men till dagens träning har det kommit lite mer snö så nu är förhållandena perfekta, berättar 19-årige Ludvig Fjällström. Jag har kört mitt tävlingsåk och allt sitter som det skall. Nu laddar jag inför morgondagen och jag har siktet inställt på att ta mig till final.

Tävlingarna från Kreischberg sänds live via Eurosport 2 kl 13:30 i morgon lördag för den som vill se actionfylld skidåkning.

Ytterligare info:
Tomas Carlqvist, förbundskapten
072-3066323 - This is a mailto link

Pär-Magnus Kikajon, mediaansvarig Freestylekommittén,

0730-261692 - This is a mailto link

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link