Hoppa till sidans innehåll

Frej Jönsson SM mästare i Slopestyle

29 MAR 2012 20:46
Frej Jönsson, Freestyle Östersund, Emma Höglund Åre SLK och Hugo Burvall Sundsvalls slalomklubb är alla dagsfärska SM-mästare efter dagens Halfpipetävlingar i Åre.
  • Skapad: 29 MAR 2012 20:46

Idag avgjordes den första av sex SM-tävlingar som ingår i The Nationals arrangerad av Åre SLK Freestyle. Det är första gången någonsin som ett SM i Freestyle körs i alla grenar inklusive Ski Cross.

Det varma, regniga vädret som lägrat sig över Åre den senaste tiden byttes mot sol och snöbyar. Halfpipen var mjuk och väggarna hade blivit lodräta i värmen. Trots det lyckades Frej få till sina avhopp och hoppade stort med mycket snurr. Maximilian Smith som tävlar för Alpin Väst fick till mycket stabil åkning men lyckades inte rå på Frej. Trea blev Lucas Stål Madison.

– Det är skönt att se hur åkarna satsar och har kul, trots den mjuka pipen, berättar tävlingsledaren Patric Nyberg. Det är inspirerande och bådar gott inför slopestyletävlingen på lördag.

På damsidan var det tunnare med åkare men Emma Högland, från Chamonix/Åre, visade sin klass ändå och plockade hem en riktigt bra score på 85 poäng. Emma är en av de unga lovande tjejerna som tar för sig i parkåkningen. 

I klassen herrar ungdom lyckades fransmannen Bastien Dupont Vieux från La Clusaz nätt och jämnt hålla undan för Åres Erik Davis och säkra en tredjeplats men han hade en bit kvar till Hugo Atterlind från Sälen och ungdomsklassens suverän – Hugo Burvall från Sundsvall som alltså tog sitt första USM-tecken. Den förste någonsin, faktiskt. 

Läs mer på www.thenationals.se

Skribent: Anna-Karin Eriksson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link