Hoppa till sidans innehåll

Ludvig Fjällström tog JVM-silver i puckelpist

23 MAR 2012 17:21
Kvalade in som 10:a och körde för pallen i finalen. Grymt bra åkning, säger förbundskaptenen Carlqvist.
  • Skapad: 23 MAR 2012 17:21

Åre slk:s junior Ludvig Fjällström lyckades inte bara ta sig till finalen på JVM i Valmalenco – han tog ett JVM-silver också. 

Ludvig Fjällström har haft en riktigt bra avrundning på säsongen: Vid Åres världscup lyckade han ta sig till final i kamp med världens bästa puckelpiståkare. I dagens tävling i Valmalenco tog sig Ludvig, tillsammans med Sunnes Ricky Svensson till final.
– Det var fantastisk kvalitet på åkningen i finalen med stora hopp – allt helt i klass med en riktigt bra världscuptävling på seniornivå. Ludvig fick till ett grymt bra åk – han imponerade på både mig och domarna, berättar en nöjd Tomas Carlqvist – svensk förbundskapten. 

 Enligt Tomas Carlqvist fick Ludvig helt välförtjänt sitt livs bästa score och det var bara Brad Wilson som slog Ludvig. 
– Men det var hårfint, det skilde bara 15 hundradelar och jag tycker att Ludvig åkte bättre men Brad var en sekund snabbare ner och skillnaden i teknik räckte inte riktigt till. 

Tre av fem svenska åkare tog sig till finalerna – Ricky Svensson som kvalade in som 16:e och siste man, åkte upp sig från 16:e till 10:e plats. Johanna Eriksson från Åre åkte stabilt och slutade på 14:e plats. Felix Elofsson från Landskrona krachade ur efter första hoppet under kvalåket. Frida Carlqvist missade i mittenpartiet körde ur. Än värre var det för Åreåkaren Fredrik Sätherberg som kraschade under sista träningsåket inför kvalet, slog i huvudet och tvingades stå över. 
– Tävlingarna i Valmalenco visar att svensk freestyle är på gång och konkurrenskraftig, fortsätter Carlqvist. Ett Skicrossguld genom John Eklund, Slopestylebrons genom Sandra Dejin och nu idag ett JVM-silver genom Ludvig Fjällström, det här är riktigt riktigt roligt inför arbetet mot Sochi 2014.

I morgon söndag körs parallellerna och de svenskar som deltar är: Ludvig Fjällström, Ricky Svensson, Oscar Eriksson, Nisse Wersén, Johanna Eriksson och Frida Carlqvist.

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link