Hoppa till sidans innehåll

Per Spett 6:a i Mont Gabriel

15 JAN 2012 03:03
Per Spett, Kiruna, tangerade sitt personbästa från Voss 2007 då han idag lördag blev 6:a vid WC-tävlingarna i kanadensiska Mont Gabriel.
  • Skapad: 15 JAN 2012 03:03

Per kvalade in som 7:a i finalen som avgjordes i parallellpuckelpist. I första heatet slog Per ut kanadensaren Simon Lemieux. I det andra heatet blev amerikanen Sho Kashima för svår och Per slutade på en 6:e plats. Tävlingen vanns av Mikael Kingsbury, Kanada, som tog sin 3:e raka världscupsvinst för säsongen.

Per, hur känns det så här några timmar efter tävlingen?

- Härligt. Samtidigt känner jag att det finns mer att ge. Jag gjorde det som jag gjort på träningen inför tävlingen. Jag blir extra nöjd med resultatet när jag har den känslan. Att veta att jag kan åka ännu bättre och bygga vidare på detta.

Vad har du gjort annorlunda inför och under den här tävlingen?

- Den senaste veckan har jag hittat bra saker i min åkning och har mentalt kunnat förändra dessa. Jag har under veckan även känt att den taktik och de förberedelser som vi gjort fungerat och det har stärkt mig. Vi har även bytt ut det övre hoppet och nu gör jag en framåtvolt. Den ger mig mer energi och samtidigt publiken en stor ”wow” känsla.

Hur ser du framåt på nästa veckas WC-tävling i Lake Placid och för den delen resten av säsongen?

- Jag kommer nog inte att förändra så mycket från dagens tävling. Vi jobbar vidare med samma taktik och upplägg på träningen. Ren och bra åkning med bra hopp. Sedan tar vi det vidare till tävlingen. Jag kommer jobba med samma nyckelord som jag gjort i Mont Gabriel. Mitt mål för den här säsongen är främst att ha jäkla roligt. Självklart vill jag etablera mig som en toppåkare och vet att jag har kapaciteten till att göra detta.

Hur fungerar det att vara äldst i landslaget och en förebild för de yngre åkarna?

- Jättekul med nytt blod i landslaget. Det är kul för mig och bra för sporten. Vi har en bra stämning i laget och det finns så mycket potential i de yngre åkarna. Det är så lite kvar för att de skall bli finalåkare. Jag är övertygad om att detta kommer att ske senare på säsongen. Puckelpist är inte en stor sport i Sverige men det händer stora saker ute i klubbarna och de här åkarna är ett första bevis på detta.

Vi blir varken rika eller kända av att åka puckelpist i Sverige. Därför är det så viktigt att vi trivs och har jäkligt kul med varandra. Det peppar en att lägga ner mer eller mindre 365 dagar om året på träning och tävling.

Tack Per och lycka till nu närmast i Lake Placid nästa vecka!

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link