Hoppa till sidans innehåll

Spett gör sitt bästa världscup-resultat

11 MAR 2012 22:00
Per Spetts formkurva fortsätter att peka uppåt – fredagens sjundeplats toppades av lördagens femteplats i parallelltävlingen.
  • Skapad: 11 MAR 2012 22:00

– Det här är mitt absolut bästa resultat i världscupen, berättade Per Spett och fortsätter; och det på åk som jag själv inte känner mig helt nöjd med. 

Backen passade Per riktigt bra och Per fick ett bra grepp om åket. Hans framåtvolt på nedre hoppet gav maximal utdelning – domarna gav den 2,5 av 2,5 möjliga. 

Åres Ludvig Fjällström åkte ett riktigt bra kvalåk, men missade finalen med en hårsmån med sin 18:e plats när finalfältet bantades till 16 istället för det ursprungliga 24 på grund av det stundtals hårda vädret. Sunnes Ricky Svensson hade även han ett bra kvalåk men hans poäng räckte endast till en 24:e plats. Under träning visade Adam Gummesson han har kapacitet men under tempoväxlingen hamnade han i bakvikt och missade grovt.

Per Spett och alla andra som körde i Åres freestyle world cup fick inte bara en utmanande puckelpist – vädergudarna var minst sagt ombytliga. Amerikanerna Pat Deneen och Hannah Kearney visade sig hantera puckelpisten och vädret bäst. 

– Det var en lång dag, men det är skönt att få komma och vinna, berättade Hannah Kearney i målfållan efter tävlingen.

Per Spett och de andra bästa åkarna reser nu vidare till det franska Megève för att köra den stora freestylefinalen. 

Skribent: Pär Magnus Kikajon

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link