Hoppa till sidans innehåll

Spett vann SM-guldet

30 MAR 2012 22:10
Per Spett bemästrade slaskpuckeln bäst av alla i The Nationals
  • Skapad: 30 MAR 2012 22:10

Per Spett har något gemensamt med Thea Wallberg, Lukas Erneskog, Fia Wersén, Wallter Wallberg, Thea Erling, Nils Wersén och Julia Nilsson – titeln Svensk Mästare. 

Det blev en äkta slaskpuckel, djup och krävande – det märktes främst i kvalen där agnarna skildes från vetet. För det blev en tuff och utslagsgivande tävling. Per Spett hade den bästa tekniken och åkte snabbast men marginalen till Jesper Björnlund, numera tränare för landslaget, stannade vid 3 tiondelspoäng. Ludvig Fjällström jagade de rutinerade åkarna men nådde inte ända fram.

Per Spett har visat stabil form och noterat sina bästa placeringar i världcupen på flera år med en femteplats i Åre som bästa resultat. SM-tecknet är kronan på verket, i alla fall några dagar till då det är dags för parallellpuckelpist i backen.

– Backen blev precis så utmanande som vi önskar. I morgon blir det kallare så puckeln kommer att vara fostrande på söndag också, säger tävlingschefen Anders Olofsson. 

Julia Nilsson från Luleå lyckades inte bara ta sig till final, hon lyckades vinna över överraskningen Frida Lundblad som blott 14 år tog ett silver i elitklassen. Multitalangen Emma Högland som vann damernas halfpipe under torsdagen tog sig även hon till final slutade på en fjärdeplats, bakom Frida Carlqvist.

I ungdomsklassen vann Nisse Wersén övertygande från Åre före Luleås Baltazar Bengtsson och William Fjällström. Tjejerna hade det riktigt svårt i puckeln men Thea Ehrling från Gävle lyckades bäst och vann före Luleåtjejerna Wilma Eliasson och Elina Vesterlund.

Totalt var det 129 startande i The Nationals puckelevent. De minsta, minikids under 9 år höll till i en egen puckelarena belägen nedan för den stora puckelpisten där kids, ungdom och elit körde. 

Bland de minsta åkarna utmärkte sig flera Åreåkare – Thea Wallberg, Lukas Elmeskog, Fia Wersén och Wallter Wallberg som tillsammans med alla andra visade att freestyle puckelpist har framtiden för sig.


Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link