Hoppa till sidans innehåll

Stor trupp till JVM i freestyle

19 MAR 2012 08:19
När junior-VM i Valmalenco drar igång blir det en riktig freestyle-fest, Sverige har tagit ut 14 puckel och slopestyleåkare.
  • Skapad: 19 MAR 2012 08:19

Det är upplagt för freestylefest i Valmalenco där svensk freestyle ska visa upp sin nya generation åkare. 

Det svenska puckellaget som åker till JVM i italienska Valmalenco består av av åtta åkare. Det är Ricky Svensson, Sunne, Landskronaåkaren Felix Elofsson, Oscar Eriksson från Gefle Freestyle, Fredrik Sätherberg, Ludvig Fjällström, Johanna Eriksson, Frida Carlqvist samt 14-åringen Nisse Wersén från Åre, som har blivit uttagna att köra för de svenska färgerna på JVM.

– Alla åkarna har hävdat sig bra i konkurrensen. Oscar har vinster i Svenska Cupen och skandinaviska, Felix ett par finalplatser på Europacupen, Ludvig tog sig till världscupfinal i Åre, Fredrik har kapaciteten det vet vi sedan tidigare, Johanna och Frida kan båda ta finalplatser, berättar Tomas Carlqvist, svensk förbundskapten för puckellandslaget och fortsätter: Den största överraskningen är kanske Nisse. 

– Nisse hade visserligen ett fall i sin världscupsdebut men åkte riktigt stabilt i parallellkvalet och säkrade sina första världscupspoäng. På årets meritlista finns dessutom ett par EC-finaler och pallplatser i Skandinaviska. Det gör att att vi tror att han kan hävda sig bra i Valmalenco.

Pallvarning för de svenska slopestyleåkarna

Jesper Tjäder är skadad och kommer inte till Valmalenco. Med Frej Jönsson i spetesen aspirerar  Slopestyleåkarna som åker ner till Italien på pallplatser.

– Det känns som att det finns goda möjligheter till pallen – Frej Jönsson, Christopher Hjälmeby och Robin Björklund Jenssen tog sig alla till final i world cup i Finland och har kapaciteten. Maximilian Smith, missade finalen med en hårsmån men kan överraska, berättar Patric Nyberg, coach för svenska slopestylelaget.

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link