Hoppa till sidans innehåll

Svenskt slopestyle-brons i Junior-VM

24 MAR 2012 11:21
Sandra Dejin, 18 år, från Norrköping lyckades trots ett ömmande ben knipa Slopestyle-bronset i denna tuffa VM-banan i Valmalenco, Italien.
  • Skapad: 24 MAR 2012 11:21

Av den svenska truppens sex åkare tog sig fyra till final och det var alltså Sandra Dejin som lyckades bäst.

Sandra skadade benet för några veckor sedan och bestämde sig så sent som i måndags för att åka till Junior-VM. Inom Slopestyle har hon gjort lite av en kometkarriär. Visserligen har hon åkt skidor sedan 3-års ålder, men det var först för knappt 4 år sedan hon började hoppa. När hon sedan kom in på skidgymnasiet i Vännäs bestämde hon sig för att satsa. En satsning som nu burit frukt.

-Nu är jag ännu mer peppad på att satsa vidare, mitt mål är en plats i seniorlandslaget och på sikt vill jag såklart köra OS för Sverige berättar Sandra. 

Tuff bana
Banan i Valmalenco var tuff, väldigt isig under träningen och med en kraftig sväng i linjen efter ett av hoppen.
– Under träning var det väldigt hårt och det kändes som jag mest gled omkring utan fäste med kanterna, men till finalen blev det mjukt. I finalen safade jag lite i första åket, ville komma i mål och få poäng. Sen kraschade jag i andra och sista åket. Men min poäng från första räckte till medalj. Klart jag är superglad! berättar Sandra vidare.

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link