Hoppa till sidans innehåll

Dubbla 27:e platser vid WC i Calgary

29 JAN 2012 01:01
Ludvig Fjällström och Veronica Carlqvist, båda från Åre, blev bästa svenskar när WC tävlingen i puckelpist under lördagen kördes i Calgary.
  • Uppdaterad: 29 APR 2015 07:49

Under lördagen avgjordes i Calgary den 5:e deltävlingen i årets världscup i puckelpist. Tävlingen genomfördes i perfekta förhållanden med en tuff men mycket bra backe.

Ludvig Fjällström och Veronica Carlqvist tog en varsin 27:e plats. Världscupspoäng blev det även för Julia Nilsson och Adam Gummesson som båda kom in på en 30:e plats.

Trots uteblivna finalplatser är förbundskaptenen Tomas Carlqvist nöjd med dagen:

- Ser vi till hela laginsatsen och det arbete vi gjort både på träning och tävling är detta klart den bästa tävlingen den här säsongen. Alla åkarna fick ner sina åk. En del småmissar på sina håll men i det stora hela ett bra genomförande.

Årets världscup är otroligt jämn. Små missar får stora konsekvenser i resultatlistan. Det skiljer drygt 1,3 poäng mellan Adam Gummessons 30:e plats och den sista finalplatsen (16:e platsen).

- Jag har aldrig varit med om att det varit så jämnt i världscupen som i år, säger Tomas Carlqvist. Alla åkarna håller en sjuk hög nivå på både hopp och åkning. Vi har medvetet tagit ner farten något i våra åk för att kunna fokusera tekniskt på de nya hoppen och åkningen. När åkarna är trygga med dessa kommer farten att höjas och då är de i final.

Per Spett som de senaste två WC-tävlingarna varit i final fick ett slag i mittpartiet och kom för ett ögonblick ur balans, vilket räckte för att placera honom på en 31:a plats.

Den jämna världscupen gäller dock inte första platsen där årets dominanter Mikael Kingsbury på herrsidan och Hannah Kearney på damsidan tog sina 5:e segrar.

Svenska placeringar:

27 Veronica Carlqvist
30 Julia Nilsson
27 Ludvig Fjällström
30 Adam Gummesson
31 Per Spett
41 Emil Eriksson
42 Fredrik Säterberg

Nu åker landslaget vidare till USA och Deer Valley för tävlingar på torsdag och lördag.

Se Ludvigs kvalåk

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link