Hoppa till sidans innehåll

WC tävling i Calgary

28 JAN 2012 04:33
Sju svenskar till start vid WC-tävlingen i Calgary
  • Skapad: 28 JAN 2012 04:33

Efter fyra dagar i New York är freestylelandslaget i den gamla OS-staden Calgary för ny världscupstävling under lördagen.

Idag, lördag, startar världscupen i puckelpist igen efter en veckas uppehåll. Freestylelandslaget är på plats med sju stycken åkare.

Tävlingsarenan är belägen på den anrika Canada Olympic Park (COP) där ett par tävlingar genomfördes under OS 1988. Calgary är också inristad i den svenska puckelpisthistorien eftersom Håkan Hansson från Åre tog det första OS-guldet när puckelpist var med som testgren under tävlingarna 1988.

Backen är hård och brant. Under fredagens träning fick åkarna även kämpa med flatljus och dålig sikt. Men de svenska åkarna har tagit utmaningen på ett positivt sätt:

- Vi har haft två mycket bra träningsdagar. Kanske de bästa på hela säsongen, säger förbundskapten Tomas Carlqvist. Åkarna har varit stabila både åk- och hoppmässigt under torsdagens och fredagens träningar. Det vore jättekul om de kan få ner liknande åk under lördagens tävling.

Finalen körs kl 21:30 svensk tid.

I torsdagskväll, i samband med X-games tävlingen i Slopestyle, hedrades freestyleåkaren Sarah Burke som tragiskt omkom för en vecka sedan. Innan finalen i Calgary kommer även puckelpiståkarna att hedra henne med en tyst minut. Alla åkare bär även en stickers på hjälmen under tävlingen till minne av Sarah Burke.

Följande svenskar står på startlinjen i Calgary:

18. Julia Nilsson, Luleå
29. Veronica Carlqvist, Åre
9. Per Spett, Kiruna
35. Ludvig Fjällström, Åre
39. Adam Gummesson, Frösön
42. Emil Eriksson, Gävle
44. Fredrik Säterberg, Åre

Kontakt: Tomas Carlqvist 072-3066323

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link