Hoppa till sidans innehåll

Yngste världscupdebutanten någonsin?

08 MAR 2012 09:38
Nils Wersén, Åre SLK tillhör gruppen som debuterar i puckelpisten under FIS Freestyle World Cup i Åre 9–10 mars.
  • Skapad: 08 MAR 2012 09:38

– Nisse är ung, men eftersom han har visat framfötterna på Europacuperna med finalplatser så är det läge att ge honom en möjlighet att känna på allvaret i en världscuptävling, säger Tomas Carlqvist, förbundskapten för puckelpistlandslaget.

Nils Wersén är en rekordung debutant i världscupsammanharg. Nils, eller Nisse som de flesta kallar honom, fyller 15 först i maj. Årets säsong är den första som han har en FIS-licens och den har inneburit två finalplatser på Europacupen. Nisse är förstås glad.
– Ja, visst har jag drömt att få starta i en världscuptävling. Vintern har varit ganska bra med ett par Europacup-finaler. Men det var inte så att jag för en sekund trodde eller räknade med detta. När Tomas Carlqvist ringde i morse så blev jag självklart jätteglad över att få chansen.

När Åre arrangerar en världscup har Sverige som värdnation extra tilldelning av platser och det är en av dem som Nisse får. Övriga debutanter är Oscar Eriksson från Gefle Freestyle, David Deliv och Felix Elofsson från Landskrona Ski Club, Anton Axellie från Örebro samt Frida Carlqvist Åre slk.

NW_Portrait1_FreeridePuckel_6202

Freestylefinalerna sänds i svt fredag 9 mars kl 16:15 (puckelpist) och 10 mars 16:15 (parallellpuckelpist).

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link