Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ludvig Fjällström Walter Wallberg på världscup-premiär i Ruka 2015

14:e plats i premiären

13 DEC 2015 21:07
Efter att ha tagit sig vidare från kvalomgången blev Ludvig Fjällström utslagen i åttondelsfinalen när han ställdes mot dagens segrare Mikael Kingsbury.
  • Skapad: 13 DEC 2015 21:07

I helgens världscup-premiär för puckelpist i Ruka, Finland, blev Ludvig Fjällström bäste svensk när han slutade på en 14:e plats. Han tog sig vidare från kvalomgången som nummer 16, och ställdes där mot kanadensaren och OS-fyran Marc-Antoine Gagnon.

Efter vinst över Gagnon mötte Ludvig den regerande världscupmästaren, Mikael Kingsbury från Kanada, där Kingsbury stod som segrare och även senare vann hela världscup-premiären före Benjamin Cavet (2:a), Frankrike, och Ikuma Hiroshima (3:a) från Japan. Men även om det inte räckte hela vägen den här gången är Ludvig fortfarande väldigt nöjd.

– Jag är väldigt nöjd över att vinna mot Gagnon. Jag låg före honom hela vägen ner till andra hoppet och för att komma ikapp mig var han tvungen att köra så snabbt att han tappade i sin teknik. Därför vann jag trots att han kom först i mål, och det tyder ju på att min teknik är där den ska vara, berättar Ludvig.

Under försäsongsträningen har laget haft stor fokus på att få bättre hoppteknik, något som Ludvig känner har gett resultat. 

– Jag körde ett av mina bästa kvalåk någonsin med mina svåra trick backfull och dspin 720, och det känns inte som att det är långt ifrån att jag höjer tricknivån ytterligare. Det, och min stabila åkning tar jag med mig till nästa tävling i Lake Placid i januari.

Felix Elofsson slutade på en 40:e plats och Walter Wallberg, som åkte sin första världscuptävling i karriären, blev 42:a. Walter hade även dagens snabbaste åk. Damernas tävling vanns av Mikaela Matthews från USA.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link