Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alexander Olofsson, SSF Moguls

Åkare uttagna till Nordamerika-touren

26 DEC 2015 20:40
Åkarna som ska representera Sverige i världscuptävlingarna i Nordamerika är uttagna. Två åkare kommer flyga över atlanten, samtidigt som två andra landslagsåkare fokuserar på kommande europacuptävlingar.
  • Skapad: 26 DEC 2015 20:40

Den 14-16 januari fortsätter puckelvärldscupen med tävling i Lake Placid, USA, som följs av ytterligare tre tävlingar i Nordamerika innan världscupen beger sig till Japan.

Ludvig Fjällström och Felix Elofsson är de svenska åkarna som kommer tävla i världscuptävlingarna på andra sidan atlanten. De har med sig en 14:e respektive 40:e plats från premiärtävlingen i Ruka, och är båda fast beslutna att prestera bättre.

Helgen efter tävlingarna i Lake Placid är det dags för Europacupen att ta sin början. 23-24 januari är det tävling i Albiez, Frankrike, och även där är två landslagsåkare uttagna. Walter Wallberg och David Deliv kommer stå på start och förhoppningsvis får de sällskap av fler lagkamrater. 

Uttagningarna fortsätter de närmsta veckorna och innefattar bland annat träningsläger i Duved och första deltävlingen i Nordiska Cupen 15-16 januari.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link