Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Olofsson FIS-utbildning Åre

Historisk FIS-utbildning i Åre

17 OKT 2015 16:55
För första gången någonsin samordnar FIS sin utbildning av domare och tekniska delegater inom samtliga freestyle- och snowboardgrenar. Representanter från flera länder har samlats för utbildningen som hålls på Copper Hill Mountain Lodge i Åre.
  • Skapad: 17 OKT 2015 16:55

Tidigare har grenarnas utbildning av domare och tekniska delegater skett på skilda håll, men det tyckte Anders ”Mascot" Olofsson, sportchef i svenska Freestylelandslaget, var onödigt. Därför föreslog han en gemensam utbildning i Åre, och det fick ett positivt bemötande. 

— Om vi ändå ska ha en utbildning för domare, varför inte göra det tillsammans? Många har inte ens reflekterat kring att vi kan samordna den här utbildningen istället för att göra samma jobb på flera olika håll i världen, säger Anders Olofsson. 

Han berättar att en stor fördel med att göra en gemensam utbildning är att folk får möjlighet att träffas och knyta nya kontakter. Sju nationer med totalt 40 representanter från Puckelpist, Areals, Halfpipe, Slopestyle, Skicross, Snowboard Cross, Alpine Snowboard och Snowboard Freestyle är på plats i Åre, något Anders Olofsson tror är väldigt bra.

— Det här stärker verkligen Åres internationella varumärke. Även om spanjorerna tyckte att det var långt att åka blev de imponerade av vår vackra natur här uppe. Det tillsammans med framtida internationella tävlingar gör att Åre sätts i en positiv anda, och visar att vi både tar ansvar och är att räkna med på internationell nivå, berättar Anders Olofsson.

Utbildningen har pågått sen i fredags och fortsätter till imorgon söndag.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link