Hoppa till sidans innehåll

Julia Nilsson avslutar sin tävlingskarriär

10 OKT 2015 20:29
25- årige Julia Nilsson, tävlandes för Luleå freestyle, väljer nu att avsluta sin karriär inom det svenska Freestyle landslaget. Beslutet om att lägga ner har vuxit fram nu under vår/sommaren, orken finns inte längre kvar för att satsa till 100%, säger Julia Nilsson.
  • Skapad: 10 OKT 2015 20:29

Den välmeriterade Nilsson som varit en del av sporten sedan 13- års ålder väljer nu att lägga tävlingsskidorna på hyllan. Detta med 10 guldmedaljer från Svenska mästerskapen ( 5 SM-guld singel, 5 SM- guld Parallell) i bagaget samt flera år på världscupcirkusen med många goda placeringar. Stora skrällen kom i Voss 2014 under Världscupen då hon knep en fjärdeplats efter superfinalen där.

Men nu är det färdigtävlat för Julia, motivationen har börjat tryta, balansen mellan jobb vardagslivet och en fullskalig elitsatsning har tagit ut sin rätt, orken finns inte kvar. Självklart kommer skidåkningen finnas kvar det är bara tävlingsdelen som jag avslutar, Nu blir det bara skidåkning för mig själv och själen, säger Julia.

Det är en omtyckt tjej och atlet både i det Svenska och ute bland andra landslag som nu avslutar sin karriär. Från förbundets sida vill vi självklart tacka Julia för alla år som hon satsat och för allt det hon gjort för Svensk Freestyle. Vi önskar henne all lycka i framtiden. 

-Vi kommer självklart sakna Julia i vårt lag, vi önskar henne all lycka med vad än utmaningar hon tar för sig, säger coach Lasse Fahlen.

-Jag har följt Julia sen hon var 13 år och hon är en förebild för våra yngre åkare, en tjej som alltid kör fairplay och gläds med andra, Säger sportchef Anders Mascot Olofsson.

Skribent: Alexander Olofsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link