Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alexander Olofsson, SSF Moguls

Nyuttaget världscupslag

08 DEC 2015 12:25
Med världscupspremiären i puckelpist runt hörnet är det nu klart vilka svenska puckelåkare som får stå på start i Ruka, Finland på lördag den 12 december.
  • Skapad: 08 DEC 2015 12:25

Av det svenska puckellandslaget är tre åkare uttagna att representera de blågula färgerna i världscup-premiären på lördag. Ludvig Fjällström, Felix Elofsson och Walter Wallberg har varit i Ruka en vecka för att förbereda sig för den stundande premiären.

För Walter Wallberg är det en speciell start eftersom det är hans första världscup-start och med mycket snöträning i ryggen känner han sig redo.

– Det känns bra och spännande att få göra mitt första tävlingsåk i Världcupen. Jag har sett väldigt mycket fram emot detta och jag vill verkligen visa vad jag går för, berättar Walter. 

Försäsongsträningen har flutit på och nu har saker och ting fallit på plats. Något som Walter vill visa genom att sätta mål som sträcker sig utöver att bara delta i tävlingen

– Jag siktar på final, och jag ska placera mig bättre än både Ludvig och Felix, även om de är mer rutinerade, fortsätter han leende.

Trion som senaste veckorna finslipat lite på sina tävlingshopp i Åre har varit på plats i Finland i en vecka för att känna på backen, och det är med självsäkerhet som de ger sig in i säsongen. En säsong där de siktar på att ta en mer stabil och presterande plats på världsscenen.

Ludvig Fjällström har tävlat i Ruka tidigare, och till skillnad mot Walter vet han precis vad han har att förvänta sig i premiären eftersom Ruka är en av hans favorittävlingar. Och med ett noga planerat åk har han målsättningen klar. 

Målet är ett riktigt stabilt kvalåk där jag tränat in tricken Backfull och D-spin. Sen måste jag våga åka snabbt och hålla kroppen i bra position. Jag vill inte sätta något resultatmål eftersom uppgiften är det viktiga. förutom att spöa Walter såklart.

Precis som hela puckel-världscupen genomsyras konkurrensen inom laget av freestyle spirit. Att hela tiden uppskatta ett bra åk oavsett vem det är som åker. En inställning som ger hela världscupen en unik inramning.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link