Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alexander Olofsson, SSF Moguls

Resan mot världscupen är igång

03 DEC 2015 07:32
Om en dryg vecka drar Världscupen i puckelpist igång, och idag åker laget till Ruka för att sätta de sista detaljerna på plats inför premiären den 12 december.
  • Skapad: 03 DEC 2015 07:32

Efter en intensiv försäsong med många dagar på snö är nu truppen redo att ta sin plats bland världseliten. Första deltävlingen i Världscupen är i Ruka, Finland, och det är en dryg vecka till start.

Vilka som får möjlighet att representera Sverige är inte klart, men mentalt ställer åkarna in sig på en världscuppremiär. Allt för att stå redo om de väljs ut. Därför åker de redan nu till Ruka för att känna på backen och putsa på det sista i sina tävlingsåk. 

En av de mer rutinerade åkarna i laget är Ludvig Fjällström, som med stor entusiasm ser fram emot att förhoppningsvis få möjlighet att åka mot världens bästa.

– Det ska bli riktigt skönt att få komma igång igen. Det känns som att all min ökade träning har börjat falla på plats, och jag hoppas att kunna höja nivån ytterligare på träningen i Ruka. Framför allt hoppningen känns mer stabil än vad den gjort innan, berättar Ludvig.

Felix Elofsson åker även han till Ruka, och han har höjt sin målsättning i jämförelse med förra året.

– Då var jag i Ruka för att lära. I år ska tävlingsskallen fram ordentligt. Målet är att åka riktigt aggressivt och att få slåss i parallellfinalerna.

En vecka innan världscupstarten kommer laget vara på plats och in i det sista jobba för en chans att få starta och representera Sverige i puckel-världscupen.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link