Hoppa till sidans innehåll

Svettig uppgift för puckelpistlandslaget

25 AUG 2015 07:05
Felix Elofsson, Ludvig Fjällström och David Deliv har antagit utmaningen: De ska tävla i Tenson Tjörn Triathlon 29 augusti.
  • Skapad: 25 AUG 2015 07:05

De svenska landslagsåkarna Felix Elofsson, Ludvig Fjällström och David Deliv ska göra något som det aldrig gjort förut, de ska tävla i triathlon 29 augusti. Utmaningen kom från Ski Team Sweden Freestyles klädsponsor Tenson som är också huvudsponsor för Tjörn Triathlon. 

–     Vi har fått ihop ett lag som tränat inför Tenson Tjörn Triathlon under sommaren parallellt med den vanliga träningen, berättar Anders Olofsson, sportchef. David Deliv simmar, Felix Elofsson cyklar och Ludvig Fjällström löper.

Under sommaren ligger träningens fokus normalt på hopp och kondition. Cykel och löpning ingår i vanliga fall men det har blivit mer simning än vanligt. Laget som precis har kommit hem från snöläger i norska Folgefonna ser fram emot utmaningen.

–     Det började som en kul grej, men nu är vi där för att göra ett så bra resultat som möjligt, det är ju tävling.

Distanserna i Tenson Tjörn Triathlon är ett uthållighetsprov med 1900 meter simning, 90 km cykel och en halvmara på 21 km löpning, en idrottslig motsats till puckelpist alltså. Start och mål är i en av västkustens pärlor, i Skärhamn. 

 

Foto: Anders Olofsson

Skribent: Pär Magnus Kikajon
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link