Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Moguls Clara Månsson i Silvreta Montafon

Clara Månsson på tredjeplats

12 FEB 2016 19:28
Europacupen rullar vidare och efter dagens tävlingar i Silvreta Montafon, Österrike, stod tillslut Clara Månsson från Malmö som tredje bästa dam på podiumet.
  • Skapad: 12 FEB 2016 19:28

Trots flytt av tävlingsort med kort varsel blev det idag tävlingar i en mjuk och inte allt för brant backe. Svenska åkare på plats var David Deliv och Clara Månsson, båda tävlande för Landskrona Ski-Club.

David körde riktigt bra under träning och hade idag otur när han fick ett kraftigt slag i mitten av puckeln och åkte ur puckeln, men kom snabbt in igen. Han slutade trots allt på en 19:e plats av det totalt 28 man starka startfältet.

Clara hade ett okej första åk i kvalet och tog sig vidare som femma. I finalen stod hon ett riktigt fint åk och tog den prestigefyllda tredjeplatsen av totalt elva startande damer. Vann gjorde Melanie Meilninge, Österrike och tvåa blev Nicole Gasparini från Schweiz. 

- Ett lite stökigt, men ”jävlar” anamma-åk av Clara idag som gjorde det riktigt bra, säger Klas Wersén, ansvarig tränare.

I herrtävlingen kunde svenske totalledaren av cupen, Walter Wallberg, inte starta på grund av känningar från sin krasch i senaste tävlingen i italienska Valmalenco. Vann gjorde Andrey Oglovski från Ryssland. Tvåa Dimitri Barmashov, Kazaktstan och tredjeplatsen fanns ännu en ryss, Sergej Volkov.

Imorgon körs ännu en singeltävling innan det bär av hem till Sverige för uppladdning inför block två av europacupen. Första tävlingen kommer vara i Krasnoe Ozero, Ryssland, och sedan bär det av mot Jyväskyla, Finland. Europacupen avslutase 12-13 mars på hemmaplan i Åre/Duved.

Skribent: Alexander Olofsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link