Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Thulin, Åre Media Network SM Funäsdalen

Landskrona dominerar SM

21 MAR 2016 17:07
SM i puckelpist är nu över och en stor del av pallplatserna gick till åkare från Landskrona Ski-Club. Sex av de totalt tolv utdelade medaljerna i elitklasserna gick till landskronaåkare.
  • Skapad: 21 MAR 2016 17:07

Clara Månsson och Felix Elofsson, båda från LSC, vann totalt tre guld. Clara vann både lördagens singeltävlingar och söndagens parallell.

– Det är ju superkul så klart, men jag fick slita för det. Puckeln var riktigt tuff och isig med mycket iskockor i landningarna, berättar Clara.

Backen i Funäsdalen blev innan tävling hyllad för att vara en riktigt vass puckelpist som skulle sålla agnarna från vetet. 

– Inför parallellen var jag riktigt sliten i kroppen och hade stora problem med att sätta mina åk. Men när det väl blev dags samlade jag mina sista krafter och gav järnet. Jag fick ju möta lillasyrran (Ebba Månsson, reds. anm.) i final och det var väldigt skönt att vinna den duellen, fortsätter Clara. 

SM-parra dam elit

I herrarnas elitklass tog Ludvig Fjällström, Åre SLK, guld i singeltävlingen på lördagen när han vann före Felix Elofsson, LSC, och Per Spett, Kiruna BK. 

– Det känns bra att vinna singeln i en så svår backe, och jag är nöjd med att ta ner åken så bra som jag gjorde, berättar Ludvig.

SM-singel herr elit

När tävlingarna fortsatte med parallell på söndagen var det verkligen prestige i samtliga möten. Ludvig, som var regerande mästare, ville så klart försvara sin plats på toppen.

Han hade innan tävlingen pratat om att Felix var hans största hot, men det tog stopp i semifinalen. Där ställdes Ludvig mot Oskar Elofsson, LSC, och det var Oskar som drog det längsta strået efter att Ludvig föll efter första hoppet.

– Det är så klart lite bittert att inte gå vidare till parallellfinalen. Jag tänker inte göra samma misstag nästa år utan vara mer taktisk helt enkelt. Men det är alltid kul med SM och det var en bra avslutning på säsongen, säger Ludvig. 

I den andra semifinalen vann Felix Elofsson mot Anton Axellie, Örebro SLF. Det blev alltså en final inom familjen. Felix Elofsson mot Oskar Elofsson. En final som skulle fastställa rankingen inte bara inom Sverige och klubben, utan också inom familjen. 

– Att få möta brorsan i finalen var stort. Mest stolt var nog mamma, säger Felix. 

SM-parra herr elit

Att få möta sin bror i en SM-final kan inte vara det enklaste för nerverna, men Felix grejade det galant. Han vann och kan nu titulera sig familje-, klubb-, och svensk mästare i parallellpuckelpist. 

– Det var absolut ingen vacker vinst, men ordentligt bra fight på vägen, fortsätter Felix. 

Ludvig vann lilla finalen mot Anton Axellie, och slutade på bronsplats och tog därför sin andra medalj i årets SM-tävlingar.

Josefina Wersén, Åre SLK, tog även hon medalj i både singel och parallel. Ett singel-silver och ett parallell-brons fick hon åka hem med. Thea Erling, Gefle Freestyle, tog singelbronset.

Samtliga resultat hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link