Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Moguls Felix och Ludvig i Clagary

Dubbla finalplatser i världscupen

31 JAN 2016 17:35
Helgens världscuptävlingar i Calgary, Kanada, innebar dubbel framgång för våra svenska puckelåkare. Ludvig Fjällström tog sig till final för tredje tävlingen i rad, och han fick dessutom sällskap. Felix Elofsson tog sig nämligen för första gången också vidare som finalåkare.
  • Skapad: 31 JAN 2016 17:35

Både Ludvig, Åre SLK, och Felix, Landskrona Ski-Club, tog stabila steg uppåt bland världseliten i helgen. Ludvig som dras med lite småskador kände sig inte på topp under lördagen, och lät därför bli att träna lika hårt som vanligt inför tävlingen. Men att han ändå lyckades leverera och sluta på en elfteplats ger honom en skön känsla. 

– Det var en ganska jobbig dag. Backen var riktigt hård och svår, och därför känns det extra bra att kunna göra resultat även när jag inte är på topp. Vi löste problemen som fanns och gjorde kollektivt en ganska bra tävling, säger Ludvig. 

Även om helgens resultat var bra vet han samtidigt vad det är han måste förbättra till nästa tävling. 

– Det jag missade på var att överkroppen blev lite stökig i det brantaste partiet. Men i det stora hela känns det riktigt bra att ha varit topp 16 tre tävlingar i rad, och jag försöker använda det för att stärka mitt självförtroende inför världscupen i Deer Valley nästa vecka. Och så är det så klart sjukt kul att Felix tog sig till sin första final, fortsätter han.  

Och Felix Elofsson som satte nytt personbästa med sin trettondeplats är inte mindre nöjd han. 

– Tävlingarna kändes ju självklart grymt bra. Nytt personbästa och första världscupfinalen, det är ju klart att en är glad! 

Han håller också med Ludvig när det kommer till tävlingsförhållandena och nivån på puckelpisten.

– Backen var grymt tuff och det gjorde att vi fick kriga riktigt hårt för våra åk. Inget kom gratis. Helt ärligt har träningen här gått riktigt dåligt. Ingenting har fungerat i min åkning, så idag bestämde jag mig för att bara fokusera på min uppgift och att ha så kul som möjligt. Och då släppte det.

Ja nog släppte det allt för Felix, och det gör ju så klart sitt.

– Jag kommer gå in i nästa tävling med större självförtroende, för tydligen kan ju jag också vara med och leka med de stora grabbarna, säger han glatt.

Head Coach Lasse Fahlén är också nöjd med helgen, efter att ha sett både Ludvig och Felix prestera sig vidare till finalåk.

– Felix trettondeplats är hans stora genombrott i världseliten. Han har tidigare åkt bra på träning, men har saknat rutin för att leverera på tävling. Han har visat att han blir bättre och bättre för varje tävling, och det gav resultat idag. Ett resultat som självklart stärker självförtroendet, säger Lasse.

Efter helgens framgångar åker laget vidare söderut från Kanada till Deer Valley Resort i USA där det är världscuptävling i både parallell och singel 4-6 februari.

Vinnare i helgens tävlingar var åter igen kanadensaren Mikael Kingsbury, som vidare befäster sin plats i världscupstoppen. 

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link