Hoppa till sidans innehåll
Foto: laris thompson

Fjällström bäste svensk i Val St.Côme

24 JAN 2016 21:05
Efter sex veckors tävlingsuppehåll är nu världscupturnén i full gång. Ludvig Fjällström bäste svensk och 15:e efter finalen.
  • Skapad: 24 JAN 2016 21:05

Gårdagens världscuptävling i Val St.Côme, Canada togs återigen hem av hemmanationens Mikael Kingsbury. Fjällström fick ner ett fantastiskt kvalåk och placerade sig i slagläge inför finalen på en fjärdeplacering. Men efter några missar så gled han ned till sin slutgiltiga 15:e plats efter finalåket. Felix Elofsson var också på plats men fick aldrig riktigt till det under kvalomgången och slutade upp på den 44:e placeringen i tävlingen.

- Det kändes såklart grymt att kvala så högt och det kändes som ett riktigt bra kvalåk när jag kom ned. Det var lite ny situation att stå på start och vänta så länge på finalen, så det måste jag lära mig av, och jag är ganska besviken över att jag inte tog ned det bättre i finalen. Känns som jag verkligen kunde vara där uppe och slåss, men det finns massor av positiva saker att ta med sig till nästa tävling. Jag har visat att jag kan vara där uppe och tänker inte nöja mig, säger Fjällström.

- Jag hade ett riktigt bra övre hopp och ett bra åk på gång. Jag låg på gränsen hastighetsmässigt och innan andra hoppet hann jag inte riktigt med och fick ett felskär. Tråkigt, men jag kommer igen i Calgary, säger Felix Elofsson

Det var alltså återigen Mikael Kingsbury, Canada som tillslut stod som segrare. Det är hans 30:e världscupseger i sin karriär. I sällskap uppe på pallen fanns Matt Graham, Australien på andra plats samt  Laurent Dumais också han från Canada. På damsidan tog Canada samtliga pallplatser och det var dessutom systertrion Dufour-Lapointe med yngsta systern Justine i topp följd av Chloe och Maxime. 

Killarna åker nu vidare till Calgary där världscuptouren har stopp nästa vecka.

Resultat: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=FS&raceid=8663

 

Foto: Laris Thompson

Skribent: Alexander Olofsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link